Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Belediyenin Yaptırdığı Konutlar Hasar Gördü, Başkan Vatandaşı Azarladı

Gaziantep’in Şahinbey Belediyesi tarafında yaptırılan 20 katlı konutlardaki hasarı bildirmek üzere Başkan Mehmet Tahmazoğlu’nu arayan vatandaş, başkan tarafından “Hududunu bil, çizgini aşma” diye azarlandı.

yapi.com.tr
Belediyenin Yaptırdığı Konutlar Hasar Gördü, Başkan Vatandaşı Azarladı

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde bir bölümü 2015 yılında, bir bölümü ise 2017 yılında Barak Mahallesi'nde yaptırılan 20 katlı Yeşilvadi Konutları'nda hasar oluşması üzerine durum yetkili makamlara bildirildi.

Sözcü’den Ahmet Kaya’nın haberine göre; konutlara gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevlileri ve Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Semih Kanıbir binanın giriş ve zemin katında inceleme yaptıktan sonra iddiaya göre vatandaşlara, “Hafif hasar var. Oturabilirsiniz” diyerek ayrıldı.

Bunun üzerine kendisi de Şahinbey Belediyesi'nden emekli olan Yeşilvadi Konutları yöneticisi Hasip Türkmen, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu telefonla arayarak durumu iletti.

Başkan Tahmazoğlu'na Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ekibiyle birlikte gelen Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Semih Kanıbir'in giriş ve zemin katlarına baktığını, kendilerine de üst katlardaki hemen tüm dairelerde büyük hasarlar oluğunu söylediğini anlatan Türkmen tepkisini şöyle sürdürdü:

“Başkana o zaman yazılı, bu binalarda oturulabileceğine ilişkin belge vermesini istedim. Gelenlerin üst katlara bakma teklifine kabul etmeyerek, ‘Biz zemin ve giriş katına bakarız. Oralara bakma talimatı almadık’ deyip ardıldıklarını söyledim. Belediye başkan yardımcısını eleştirdiğim için bana daha da kızdı. Belediye çalışanı olduğumu öğrenince de işi tehdit boyutuna götürüp daha sert konuştu.”

20 katlı, 6 bloktan oluşan 114 haneli Yeşilvadi Konutları sakinleri ise, evlerinin her yerinde hasar oluştuğunu korkudan evlerine giremediklerini belirterek, “O zaman başkan bey bir saat gelip ailesiyle bizim evimizde otursun da görelim. Kendilerinin yaptığı ev olduğu için bizi hasarlı evlerde oturmaya zorluyor. Bu evlerde yarın bir yıkım olursa hesabını kim verecek?” diye tepki gösterdi.

Yeşilvadi Konutları Yöneticisi Hasip Türkmen ile Şahinbey Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Tahmazoğlu arasındaki o diyaloğu sosyal medya hesabından paylaşan CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Hasan Şencan, şunları söyledi:

“Şahiney Belediyesi’nin yaptırdığı konutlar hasar görmüş, oturulmaz halde. Derdini anlatmak için belediye başkanını arayan vatandaşlara belediye başkanı bağırıp çağırıyor. Tahmazoğlu, insanlar canını düşünmüyor. Senin için insanın hayatı bu kadar ucuz olabilir. Ama, bizim için değil.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyenin-yaptirdigi-konutlar-hasar-gordu-baskan-vatandasi-azarladi_194540.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!