Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Belediyeyi Danıştay Gelsin İşletsin

Başbakan Tayyip Erdoğan, Danıştay’ın Ankara’daki ulaşım ücretlerini 6 yıl öncesine çekmesiyle ilgili kararını eleştirerek, “Şehri idare etmek istiyorsan parti kur, seçime gir” dedi. Ankara 2’nci İdare Mahkemesi’nin, UKOME’nin zam kararını bozma kararının ardından 2004 düzeyine çekilen ulaştırma ücretleri, dün itiraz davanın sonuçlanmasıyla 8 Mart

Hürriyet Gazetesi
Belediyeyi Danıştay Gelsin İşletsin

Başbakan Tayyip Erdoğan, Danıştay’ın Ankara’daki ulaşım ücretlerini 6 yıl öncesine çekmesiyle ilgili kararını eleştirerek, “Şehri idare etmek istiyorsan parti kur, seçime gir” dedi.

Erdoğan, Ankara’da yapımı tamamlanan sağlık kuruluşlarının toplu açılış töreninde özetle şunları söyledi:

“Ankara’da bir haftadır ulaşım kargaşası var. Danıştay toplu taşıma araçlarının ücretleri 6 yıl öncesine döndürüyor. Akaryakıtın, yedek parçanın fiyatını belediyeler mi belirliyor? Bunlar uluslararası belirlenen fiyatlar. Bunu enflasyona uyarladığınızda bu yanlıştır. ‘Bunun başında Ak Partili belediye başkanı var. Batsın da ne olursa olsun’ mantığıyla yaklaşırsanız, bu belediyeye değil Ankaralı’ya zulüm olur. Ama halka hizmeti engelleme yolunda adım atmak, ‘Ben karar veririm sen başının çaresine bak’ diye bir yargı yaklaşımı olamaz. Sadece ulaşımda aylık zarar, 41 trilyon. Bunun altından bu belediye kalkar mı? Ondan sonda da Danıştay gelsin burayı işletsin, yürütsün. Biz millete hesap veriyoruz ama millet adına karar verenlerin millete hesap verme durumu yok. Biz kararı alırken de hesabı verirken de milletin karşısındayız. Bizim farkımız bu. Biz atanmış bir memur değiliz. Bu ülkeyi idare etmek için siyaset yolu açık. Şehri idare etmek isteyenler için siyaset yolu açık. Girersiniz seçim, milletim sizi tercih ederse ülkeyi de şehri de siz idare edersiniz.

Bir reform paketi yapacağız daha mahiyeti belli değil, mahiyeti belli olmadan karşı çıkmaya başladılar. Daha görmeden ‘Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz’ diyorlar. Arkadaşlarımız çalışmaları bitirecek. ‘Randevu talep edin; verdiler, verdiler. Vermediler Türkiye’ye, millete duyuracaksınız.’ Katkıları olursa ne ala. Nihai karar milletindir.

Ücrette geri adım

Ankara 2’nci İdare Mahkemesi’nin, UKOME’nin zam kararını bozma kararının ardından 2004 düzeyine çekilen ulaştırma ücretleri, dün itiraz davanın sonuçlanmasıyla 8 Mart Pazartesi öncesindeki düzeye geri döndü. Buna göre normal bilet 1 lira 85 kuruşa, öğrenci 90 kuruşa çıktı. Ankara Minibüsçüler Odası Başkanı Hacı Bekir Gani, minibüsçü esnafının kararı sevinçle karşıladığını söyledi. UKOME bugün yeni karar alacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyeyi-danistay-gelsin-isletsin_77515.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!