Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Belgeler 'Kentine' Geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol doğrultusunda Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı'nda bulunan İzmir ve çevresine ait arşiv belgeleri, APİKAM'a aktarılmaya devam ediyor.

Cumhuriyet EGE



b>Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nin (APİKAM) arşivi her geçen gün genişliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol doğrultusunda Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı'nda bulunan İzmir ve çevresine ait arşiv belgeleri, APİKAM'a aktarılmaya devam ediyor.

Geçen yıl aralık ayında gerçekleştirilen kapsamlı çalışmaya ek olarak, bu ay da kuruma yeni belgeler kazandırıldı. Son çalışmayla İzmir ve çevresiyle ilgili Hatt-ı Hümayun fonundaki belgeler ve Aydın vilayetiyle ilgili "temettuat" defterlerinin tamamı kente getirildi. APİKAM Müdürü Oktay Gökdemir, Osmanlı arşivindeki geri kalan belgelerin de önümüzdeki günlerde müzeye aktarılacağını kaydetti.

Öte yandan, kurumun yurt dışındaki belgeleri İzmir'e getirme çabaları da sürüyor. Yunanistan, İtalya ve Fransız arşivlerinde bulunan İzmir'e ait belgeleri de kente kazandırabilmek için müzeden bir ekip Atina'ya gitti. Ekibin 23 Ekim'e dek Küçük Asya Araştırmaları Merkezi'nde İzmir'le ilgili belgeleri araştıracağı bildirildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belgeler-kentine-geliyor_56975.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!