Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Belkahve’den Sonra Sıra Işıkkent’te

İzmir Büyükşehir Belediyesi, taş ocaklarının neden olduğu çirkinliklere makyaj yapmaya devam ediyor. Dağların yıllarca iş makineleriyle oyulduğu, adeta çürük dişe dönüştürüldüğü yerlere bir bir el atılıyor, ağaçlandırma yapılıyor. Bornova’da Belkahve’den sonra sıra şimdi de Işıkkent’te geldi... 1995 yılında faaliyetleri durdurulan taşocağı ve

Milliyet EGE
Belkahve’den Sonra Sıra Işıkkent’te

İzmir Büyükşehir Belediyesi, taş ocaklarının neden olduğu çirkinliklere makyaj yapmaya devam ediyor. Dağların yıllarca iş makineleriyle oyulduğu, adeta çürük dişe dönüştürüldüğü yerlere bir bir el atılıyor, ağaçlandırma yapılıyor. Bornova’da Belkahve’den sonra sıra şimdi de Işıkkent’te geldi... 1995 yılında faaliyetleri durdurulan taşocağı ve mıcır tesislerinden boşalan alan bambaşka bir çehreye bürünecek...

Bölgede halen çimento ve taşocağı işleten Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası’yla bu amaçla protokol imzalandı. Firmanın, projeyi 10 ayda tamamlaması planlanıyor. Rehabilitasyon ve rekreasyon çalışmaları eş zamanlı olarak yürütülecek ve en az 2-3 yaşındaki fidanlar kullanılacak.

Her yer yemyeşil olacak

Ağaçlandırma ve iyileştirme; Büyükşehir Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü’yle Çimentaş A.Ş. yetkililerinden oluşacak teknik komitenin kontrolü altında gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“Çalışmalar, bölge halkına gürültü, titreşim ve tozluluk açısından zarar vermeyecek şekilde yürütülecek. Kısa zamanda tamamlanması planlanan rehabilitasyon projesi, kamu üniversitelerinin maden mühendisliği bölümlerinden biri tarafından hazırlanarak uygulamaya konulacak. Üniversite ayrıca, projenin işleyişi esnasındaki kontrolleri de raporlarla belediyemize sunacak.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/belkahveden-sonra-sira-isikkentte_63519.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!