Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Ben Bu İşten Bıktım!’

TRT Tepebaşı stüdyolarının bulunduğu alana Suna ve İnan Kıraç Vakfı tarafından yaptırılması planlanan, projesini dünyaca ünlü mimar Frank Gehry’nin çizdiği kültür kompleksiyle ilgili henüz bir çivi bile çakılmadı. Kanal D Haber’e konuşan ve bürokrasiyi aşamadıklarından yakınan vakfın Başkan Vekili İnan Kıraç, “Ben bu işten bıktım” dedi.

Milliyet Gazetesi
‘Ben Bu İşten Bıktım!’

İstanbul’un Avrupa 2010 Kültür Başkenti seçilmesinden sonra, şehrin uluslararası alanda tanıtımına dair çalışmalar da hızlandı. Ancak TRT Tepebaşı stüdyolarının bulunduğu alana Suna ve İnan Kıraç Vakfı tarafından yaptırılması planlanan, projesini dünyaca ünlü mimar Frank Gehry’nin çizdiği kültür kompleksiyle ilgili henüz bir çivi bile çakılmadı. Kanal D Haber’e konuşan ve bürokrasiyi aşamadıklarından yakınan vakfın Başkan Vekili İnan Kıraç, “Ben bu işten bıktım” dedi.

‘Her şeyimiz hazırdı’

Kanal D muhabiri Benan Kepsutlu’nun sorularını yanıtlayan İnan Kıraç, “Bu proje 40 aylık bir çocuk ama TRT binası için, ‘Bunu satamayız, çünkü genel müdürümüz yok. Genel müdürümüz olmadığı için idari heyetimiz yok’ denildi. Bunları halledemedik. Ben halledemediğim gibi, sistem de halledemedi. Her şeyimiz hazırdı. Ben bu işten bıktım” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise konuyla ilgili olarak, “TRT, oradaki stüdyolarının yerine başka bir stüdyo istedi. Biz kendilerine 5-6 yer önerdik. Oralarla ilgili bir karar vermeleri gerekiyor. Problem olan o. Bizden yana bir problem yok” açıklamasını yaptı.

Bir yılan hikâyesi

Projenin tarihçesini kabaca özetlersek, Pera Müzesi’nin tam karşısında yer alan alanda kültür kompleksi yapmayı planlayan Suna ve İnan Kıraç Vakfı, 2005 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la görüştü. Yanıtın olumlu olması üzerine, aralarında Bilbao’daki Guggenheim Müzesi, Walt Disney Konser Salonu, Weisman Sanat Müzesi’nin de bulunduğu dünyaca ünlü pek çok esere imza atan mimar Frank Gehry isminde karar kılındı. Nisan 2005’te Gehry ile temasa geçildi ve o zaman 77 yaşında olan mimar, “Son projem olacak” dediği teklifi kabul etti, aynı yılın Aralık ayında konsept projeyi vakfa sundu.

Proje tamam ama...

Projede, 13 bin metrekarelik alanda büyük bir konser salonu, bir tiyatro salonu, restoran olarak planlanan camdan bir kule, otoparklar, sergi salonları ve dükkânlar bulunuyordu. Yalnızca inşaat maliyeti, o dönemde 135 milyon 867 bin 860 dolar olarak belirlendi.

Bu sırada İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TRT’ye başvurarak arazinin satışını talep etti. İnan Kıraç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşerek ondan tam destek aldı. Proje, o zamanki Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’a sunuldu.

TRT, Şubat 2007’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ancak Tepebaşı’ndaki stüdyosuyla aynı nitelikte hizmet verecek bir stüdyo yapılıp donatıldıktan sonra binayı tahliye edebileceğini söyledi. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi TRT’ye beş farklı yer gösterdi. Ancak yer konusunda, Belediye ve TRT arasında şu ana kadar uzlaşma sağlanamadı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ben-bu-isten-biktim_62009.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!