Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bergama'nın Sırrı

Kapatılması yönünde verilen kesinleşmiş yargı kararlarına karşın siyasi iradenin verdiği izinlerle işletilen Bergama Ovacık Altın Madeni'nin, devlete ne kadar vergi ödediği açıklanmıyor. Maliye Bakanlığı'ndan Bilgi Edinme Yasası kapsamında açıklama isteyen avukatlara yanıt verilmiyor.

Cumhuriyet Gazetesi
Bergama'nın Sırrı

apatılması yönünde verilen kesinleşmiş yargı kararlarına karşın siyasi iradenin verdiği izinlerle işletilen Bergama Ovacık Altın Madeni'nin, devlete ne kadar vergi ödediği açıklanmıyor. Maliye Bakanlığı'ndan Bilgi Edinme Yasası kapsamında açıklama isteyen avukatlara yanıt verilmiyor. Mahkeme kararıyla "bilgi almaya" hak kazanan hukukçular, direnen görevliler hakkında soruşturma başlatılmasını istediler.

İzmir Barosu avukatlarından Noyan Özkan, Ömer Erlat ve Arif Ali Cangı , Bergama Ovacık Altın Madeni'nin 11 Mayıs 2005 tarihine dek ne kadar devlet hakkı ödediğini öğrenmek için Bilgi Edinme Yasası'nı dayanarak Maliye Bakanlığı'na başvurdular. Başvuru dilekçesinde, madencilik fon parası miktarı ve bunun ödenip ödenmediğinin de açıklanmasını isteyen hukukçular şu konu başlıklarına yanıt istediler.

"Madeni işleten şirketlerin beyan edilen kurum kazançlarıyla ödenmemiş vergi borçları olup olmadığı açıklansın. Ruhsat sahiplerinden alınan teminatların miktarı nedir? İşletmeci şirketlerin vergi, idari para cezası gibi tahakkuk edip ödenmemiş borcu bulunuyor mu? AİHM kararı gereğince ödenecek tazminatın sorumlu kamu görevlilerinden ve madeni yasadışı işleten şirketlerden rücuen tahsili için bir hazırlık var mı?"

http://www.yapi.com.tr/haberler/bergamanin-sirri_55578.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!