Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Berlin’de Referandum Fiyaskosu: Oy Veremediler

Berlin’de, genel seçimlerin yanı sıra Federal Meclis ve "konut şirketlerindeki evleri satın alma yoluyla kamulaştırma" referandumu vardı. Fakat çok sayıda seçmen oy kullanamadı.

yapi.com.tr
Berlin’de Referandum Fiyaskosu: Oy Veremediler

Almanya’da genel seçimlerin yanı sıra, Başkent Berlin'de de eyalet hükümeti ve dev Alman emlak şirketlerinin elindeki mülklerin “parayla satın alınıp kamulaştırılması” referandumu da vardı.

Başkentte yaşayanların dün 6 oy vermesi planlanıyordu fakat seçim sürecinde yaşanan düzensizlikler sebebiyle referandumda katılım düşük oldu.

Sözcü’den Ali Gülen’in haberine göre; bazı sandıklar karışırken, oy pusulaları da bazı sandıklarda kayboldu. Kuyruklar uzadı, seçmenler evlerine gönderildi. Seçim tam anlamıyla yapılamadı. Berlin’de birçok seçmen 6 oyu veremedi. Uzmanlar, seçimin yenilenebileceğini duyurdu.

Referandum sonucunda halk yüzde 57.2 ile “evet” dedi. Böylelikle gerekli görülen durumlarda 3000’den fazla konutu olan şirketlerin konutları satın alma yoluyla kamulaştırılabilecek. Fakat referandumdan çıkan sonuçlar bir yasa olarak geçerli değil. Yasal bir altyapısı olmayan referandumdan çıkan sonuçlarla birlikte halktan gelen talep üzerine Berlin eyalet hükümeti bu yönde bir yasa hazırlayacak.

3 binden fazla evi varsa
Yasayla, 3 binden fazla konutu olan şirketlerin konutları “satın alma yoluyla” kamulaştırılacak. Bu da 7 ile 13 milyar Euro'ya mal olacak ve parası Berlinli vergi mükelleflerinin cebinden çıkacak.

Daha önce de, kira artışını kısıtlamak için yasa çıkaran Berlin Eyalet Hükümeti'nin kararı, Anayasa Mahkemesi'nden dönmüştü.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/berlinde-referandum-fiyaskosu-oy-veremediler_187264.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!