Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Beş Hastane 'Yap-Yık' Formülüyle Kurtuluyor

Okmeydanı, Göztepe, Dr. Lütfi Kırdar, Zeynep Kamil ve boşaltılan Koşuyolu Eğitim ve Araştırma hastanelerinde hizmet sürerken bahçelerinde yeni binalar inşa edilecek. Ardından da eski binalar yıkılacak.

Radikal Gazetesi
Beş Hastane 'Yap-Yık' Formülüyle Kurtuluyor

b>Sağlık Bakanlığı'na bağlı kentteki beş büyük hastane, olası depreme karşı kuvvetlendirilecek. Hastaneler yıkılıp yeniden yapılmak yerine, yenisi yapıldıktan sonra yıkılacak.

İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında eğitim kurumlarından sonra en fazla Sağlık Bakanlığı'na ait binalarda çalışmalar yapıldı. Bu kapsamda İstanbul'da beş büyük hastane güçlendirme yerine yeniden yapılacak. Okmeydanı, Göztepe, Dr. Lütfi Kırdar, Zeynep Kamil ve boşaltılan Koşuyolu Eğitim ve Araştırma hastanelerinde hizmet sürerken bahçelerinde yeni binalar inşa edilecek. Ardından da eski binalar yıkılacak.

İstanbul İl Sağlık Müdürvekili Mehmet Bakar, kentteki hastanelerin büyük bir kısmının güçlendirmeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Hastanelerin güçlendirilmesine ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirten Bakar şöyle konuştu: "Daha önce Baltalimanı ve Heybeliada hastaneleriyle İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin güçlendirmesi bakanlık imkânlarıyla yapılmıştı. Ancak bazı hastanelerde yıkıp yenisinin yapmak çok daha daha sağlıklı."

Bahçesi geniş olanlar seçildi
Bakar'ın verdiği bilgiye göre İSMEP, güçlendirme üzerine kurulmuş bir projeydi. Ancak Sağlık Müdürlüğü'nün ciddi girişimleri sonucu proje bazı hastanelerin yıkılıp yenisinin yapılmasına döndürüldü. Bu kapsamda Okmeydanı, Göztepe, Dr. Lütfi Kırdar, Zeynep Kamil ve boşaltılan Koşuyolu Eğitim ve Araştırma hastanelerinde 'yap-yık' yöntemin uygulanması benimsendi.

Bakar yap-yık yöntemi şöyle anlattı: "Eski binada hizmet sürerken bahçelerinde yeni binaları yapacağız. Ardından da eski binaları yıkacağız. Bunun için bahçeleri yeterli olan hastaneleri tercih ettik. Böylece hizmet verilirken, yeni bina da yapılmış olacak. Bu yöntemi daha önce Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi 'nde uygulamıştık. Poliklinik ve acil yapıldı. Ana blok da ihale aşamasında."

http://www.yapi.com.tr/haberler/bes-hastane-yap-yik-formuluyle-kurtuluyor_55474.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!