Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Beşiktaşlılar Beşiktaş Vadisi'ne Taşocağına Karşı

Sakarya'nın Geyve ilçesine bağlı Akıncılar Köyü’nde içme suyu havzası olan Beşiktaş Vadisi’ne Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından iki firmaya taşocağı ruhsatı verilmesine tepki için köy halkının yaptığı eyleme Sakarya Beşiktalılar Derneği de destek verdi. Beşiktaş Vadisi’ne gelen 30 civarında Beşiktaş taraftarı, "Beşiktaş bizimdir bizim

Radikal Gazetesi
Beşiktaşlılar Beşiktaş Vadisi'ne Taşocağına Karşı

Sakarya'nın Geyve ilçesine bağlı Akıncılar Köyü’nde içme suyu havzası olan Beşiktaş Vadisi’ne Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından iki firmaya taşocağı ruhsatı verilmesine tepki için köy halkının yaptığı eyleme Sakarya Beşiktalılar Derneği de destek verdi. Beşiktaş Vadisi’ne gelen 30 civarında Beşiktaş taraftarı, "Beşiktaş bizimdir bizim kalacak. Bu vadi bizimdir bizim kalacak" diye slogan attı.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı bir süre önce Beşiktaş Vadisi’nde taş ocağı işletmek için iki firmaya ruhsat verdi. Ancak Akıncılar Köyü halkı bu kararın iptali için Sakarya 2'nci idare Mahkemesi’nde dava açtı. Dava kapsamında Sakarya 2'nci idare Mahkemesi hakimi ömer Faruk Taşlıdere, beraberinde Avukat Avni Akran, Sakarya üniversitesi, Kocaeli üniversitesi ve Karayolları 1'inci Bölge Müdürlüğü’nde görevlilerden oluşan bilirkişi heyeti ile bölgeyle gelerek maden arama ruhsatının verildiği yerlerde inceleme yaptı.

Bilirkişinin incelemesi sırasında Akıncılar Köyü halkı, ruhsat verilen vadide yetişen meyve ve bitkileri mahkeme heyetine gösterdi. Bu arada bir otobüsle bölgeye gelen 30 civarında Sakarya Beşiktaşlılar Derneği üyesi de takımlarıyla özdeşleşen Beşiktaş Vadisi’nde taş ocağı yapılmasını protesto etti. Beşiktaşlı taraftarlar, "Beşiktaş bizimdir bizim kalacak" diye sloganlar attı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/besiktaslilar-besiktas-vadisine-tasocagina-karsi_65246.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!