Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Betofiber İkinci Fabrikayı Azerbaycan'da Kuracak

70 milyon euroluk GRS pazarının yüzde 30'una sahip olduklarını ve önümüzdeki dönemde pazar paylarını daha da artırmak istediklerini belirten Betofiber Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, yatırımlara da hız kesmeden devam edeceklerini söyledi. Azerbaycan'dan yatırım teklifi aldıklarını anlatan Durbakayım, yıl içinde 10 milyon euroluk yatırımla

Referans Gazetesi
1 Betofiber İkinci Fabrikayı Azerbaycan'da Kuracak

Türkiye'de geçen yıl üretime geçen Betofiber, bu yıl içinde 10 milyon euroluk yatırımla Azerbaycan'a da bir fabrika kuracak. Umut Durbakayım, fabrika ile bu ülkeye know-how da satacaklarını söyledi.
    
Teknik Yapı'nın Uphill Court projesine yönelik geçen yıl cam elyaf katkılı prekast (GRS) beton üretimiyle faaliyete başlayan Betofiber, bu yılın ilk 3 ayında hem üretim hedefini aştı, hem de yurtdışına know-how ihraç eder hale geldi. Teknik Holding bünyesinde çalışan şirket, Kiptaş, Bayraktar Holding, Doğan Yapı, Keten İnşaat ve Gül Yapı gibi firmaların projelerine de hizmet vermeye başladı.

Kısa bir sürede 70 milyon euroluk GRS pazarının yüzde 30'una sahip olduklarını ve önümüzdeki dönemde pazar paylarını daha da artırmak istediklerini belirten Betofiber Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, yatırımlara da hız kesmeden devam edeceklerini söyledi. Azerbaycan'dan yatırım teklifi aldıklarını anlatan Durbakayım, yıl içinde 10 milyon euroluk yatırımla burada bir fabrika kuracaklarını açıkladı. Durbakayım, fabrika ile bu ülkeye know-how satacaklarını da vurguladı.

Betofiber markası için 3 yıl hazırlık yaptıklarını dile getiren Durbakayım, araştırmalarını geçen yıl tamamlayıp üretime başladıklarını kaydetti. Teknik Yapı'nın Uphill Court projelerinde kullandığı malzemelerin cam elyaf katkılı beton olması nedeniyle faaliyete geçtiklerini belirten Durbakayım, "Sektörde bu ürünleri üreten çok az firma vardı. İstediğimiz miktarda ve kalitede ürün bulmakta zorlanıyorduk, bu nedenle de işe soyunduk. Deneme üretimlerinin ardından ilk olarak geçen yıl 80 bin metrekarelik üretim yaptık. Bu yıl için koyduğumuz 120 bin metrekarelik üretim hedefini ise 3 ayda aştık. Yıl sonu hedefimizi 180 bin metrekareye çıkardık. 2 yıl sonrası için de 300 bin metrekare üretim hedefliyoruz" dedi.
    
Ankara'da fabrika kurabiliriz

Cam elyaf katkılı beton ürünleri için Türkiye'nin en büyük fabrikasını Orhanlı'da kurduklarını ifade eden Durbakayım, üretimlerindeki artış nedeniyle ikinci bir fabrika yatırımı daha düşündüklerini belirtti. Üretimini yaptıkları ürünlerle Anadolu'ya rahat açılabilmek için Ankara'ya şube açtıklarını anlatan Durbakayım, önümüzdeki dönemlerde ikinci fabrikayı Ankara'da kurma düşüncelerinin bulunduğunu da dile getirdi. Durbakayım, "Sektörde liderlik ve GRS kullanımını yaygın hale getirmek istiyoruz. Bu ürünler, İngiltere, İspanya, Japonya ve Amerika gibi ülkelerin otobanlarında, su drenajlarında ve güneş ışığı yalıtımlarında kullanılıyor. Çünkü ürünün kullanımı maliyetleri düşürüyor. Her yıl yeni yalıtım ve drenaja gerek kalmıyor. Bu nedenle Türkiye'de çeşitli alanlarda ürünü kullandırmak istiyoruz" diye konuştu.
    
Ar-Ge'ye 2 milyon TL'lik kaynak

Çalışmalarını daha aktif hale getirmek için fabrikada laboratuvar kurduklarını ve yeni ürünler üzerinde çalıştıklarını anlatan Durbakayım, Ar-Ge'ye 2 milyon TL kaynak ayıracaklarını açıkladı. Durbakayım, ciro hedeflerinin ise 30 milyon TL olduğunu belirtti. Üretimdeki artışın istihdama da olumlu yansıdığını anlatan Durbakayım, halen istihdam sayısının 280 olduğunu, 3 yıl içinde 700 çalışana ulaşmayı planladıklarını kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/betofiber-ikinci-fabrikayi-azerbaycanda-kuracak_68954.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Belli ki Teknik Yapı İnşaatın detaycılığı bu işe de yansımış. Piyasanın yakın takipçisi olarak, böyle bir konuya, köklü ve marka bir firmanın girmesinden mutluluk duydum, tebrik ediyorum. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!