Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Beton 2013 Kongresi ve Fuarı Başladı

Kalite Fuarcılık ile Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından düzenlenen Beton 2013 Kongresi ve Fuarı başladı. Fuarda katılımcılar son teknoloji ile ürettikleri ürünlerini ziyaretçilere sunmayı hedefliyor..

yapi.com.tr
Beton 2013 Kongresi ve Fuarı Başladı

Kalite Fuarcılık ile Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından düzenlenen "Beton 2013 Hazır Beton Kongresi ve Beton, Agrega, İnşaat Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı" hazır beton, agrega ve inşaat sektörlerini 4. kez buluşturdu.

Kongre'de belirli konularda çağrılı konuşmalara ve diğer bildiri sunumlarına yer verildi. Çağrılı Bildiri Konuları şu başlıklar altında sunuldu; Kendiliğinden Yerleşen Betonlar, Betonun Durabilitesi, Lif Donatı Çimento Esaslı Kompozitler, Yol ve Havaalanı Betonları, Çimento Esaslı Malzemelerin İç Yapısı, Özel Betonlar, Mineral Katkılar, Kimyasal Katkılar, Yeni Beton Uygulamaları, Betonarme Korozyonu, Sertleşen Beton Özelikleri, Mimari Beton Uygulamaları, Çimento ile İlgili Temel Bilgiler, Betonda Nitelik Denetimi, Antik Beton Tasarımı ve Uygulamaları.

Konferansın açılış konuşmasını yapan THBB Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Güleryüz, şunları söyledi; "Depremlerde 100 bin vatandaşımız hayatın kaybetti, yaklaşık 600 bin binamız yıkılmıştır. Türkiye bir deprem kuşağında ve bu depremlere karşı durabilmek için Türkiye hazır beton Birliği gibi kuruluşlara ihtiyacımız var ve bu gibi kuruluşların çalışmaları ve çabaları ile hazır beton üretmek zorundayız.Son Van depreminde burada hazır bulunan 10 hazır betoncu üyemiz olmuştur. Diğerlerini de davet ediyoruz. Van Depreminden sonra alınan numunelerde santimetrekarede 90 kilo yük taşıma kapasitesi olduğu görülmüştür. Ama asıl olması gereken santimetrekarede 200 kilo yük taşımasıdır. Burada asıl taşıması gereken yükün yarısının altında olduğu görülmüştür. Kentsel dönüşüm için ise bize gelen numunelerde beton yük taşıma kapasitesini çok düşük olduğunu gördük.Bu yüzden diyoruz ki kentsel dönüşüm elzemdir ve acil olmalıdır.Bakanlığın kentsel dönüşüm sürecini 20 yıl değil de , 10 yılda tamamlanması gerektiğini düşünüyoruz"

Fuara hazır beton ve çimento ekipmanlarının yanında beton santralleri, iş makineleri, kamyon ve çekiciler, transmikserler, pompalar, kalıp sistemleri, vinçler, çeşitli beton kimyasalları, otomasyon sistemleri, lastik ve akaryakıt ürünleri, sektörel makineler başta olmak üzere geniş bir ürün yelpazesi beton ve agrega üreticilerine ve inşaat yapımcılarına sunuldu.

Prof. Dr. Süheyl Akman onuruna düzenlenen Beton 2013 Hazır Beton Kongresi, 21-23 Şubat 2013 tarihleri arasında Yeşilköy'deki İstanbul Fuar Merkezi'nde gezilebilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/beton-2013-kongresi-ve-fuari-basladi_104882.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!