Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Beymen Grubu'nun Çıktığı Akaretler Sıraevleri Orta Direğe İniyor

Lüksün merkezi olma iddiasıyla iki yıl önce faaliyete geçen Akaretler Sıraevleri halka inmeye hazırlanıyor. 11 mağazayla Akaretler Sıraevleri'nde faaliyet gösteren Beymen buradan çıkarken, yerine bölgedeki gençlerin rahatlıkla vakit geçirebileceği kafe ve restoranlar geliyor

Radikal Gazetesi
Beymen Grubu'nun Çıktığı Akaretler Sıraevleri Orta Direğe İniyor

Lüksün merkezi olma iddiasıyla iki yıl önce faaliyete geçen Akaretler Sıraevleri halka inmeye hazırlanıyor. 11 mağazayla Akaretler Sıraevleri'nde faaliyet gösteren Beymen buradan çıkarken, yerine bölgedeki gençlerin rahatlıkla vakit geçirebileceği kafe ve restoranlar geliyor

Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk toplu konut projesi olan Akaretler Sıraevleri, lüksün merkezi olmayı başaramayınca orta direğe inmeye karar verdi. Eski Beşiktaş yöneticilerinden Serdar Bilgili’ye ait olan ve yaklaşık iki yıl önce ‘lüksün merkezi’ olma iddiasıyla faaliyete geçen Akaretler Sıraevleri, yeniden yapılanıyor.

Yapılanma sonrasında üst gelir grubuna hitap eden markalarla yollarını ayıran Akaretler Sıraevleri’nin sahibi Bilgili Holding, daha çok orta gelir grubuna yönelik markalara ağırlık vermeye hazırlanıyor. Lanvin ve Marc Jacobs’un da aralarında olduğu 11 mağazayla burada faaliyet gösteren Beymen Grubu Akaretler Sıraevleri’nden çıkarken yerine kafe ve restoran ağırlıklı işletmeler gelecek.

20’den fazla mağaza var

20’den fazla cadde mağazasının bulunduğu Akaretler Sıraevleri’ni yönetmeye hazırlanan avm mfi partners Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Yurdum, “Orada genç sirkülasyon çok fazla. Beşiktaş Çarşı’da bulunan gençleri, üniversite öğrencilerini ve Nişantaşı’nın varlıklı kitlesini aynı yerde buluşturmak istiyoruz. Bu amaçla daha çok restoran ve kafelerin bulunduğu yerler açacağız. Yeni konsept ağustos sonunda faaliyete geçecek” dedi. Akaretler Sıraevleri’nin dışında avm mfi partners olarak halen Paladium ve 212 Alışveriş Merkezi’nin yönetimini üstlendiklerini ifade eden Yurdum, “Önümüzdeki günlerde Kayseri’de hizmete girecek olan MeysuPark’ın, Edremit’te açılacak olan AdaPark’ın yönetimini de biz yapacağız. Bu arada halen faaliyet gösteren Mohini Alışveriş Merkezi’ni de biz yöneteceğiz. Ancak tıpkı Akaretler Sıraevleri’nde olduğu gibi Mohini’de değişikliğe gideceğiz” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin ilk çocuk alışveriş merkezi olarak iki yıl önce kapılarını açan Mohini’yi de restoranların ön plana çıkacağı bir alışveriş merkezi olarak konumlandıracaklarını dile getiren Aydın Yurdum şöyle devam etti:

“Mohini Alışveriş Merkezi’nde çocuk öğesini yine ön planda tutacağız. Çünkü burada çok ciddi cirolar yapan mağazalar var. Ancak farklılık olarak yemek kısmını da kuvvetlendireceğiz. Bunun için restoranlar ve kafeler açılacak. Zaten önümüzdeki dönemde rekabete ayak uydurmak isteyen bir çok alışveriş merkezi yenilenmek ve konsept değişikliğine gitmek zorunda kalacak.”

Yatırımcı fırsat kolluyor

Kriz nedeniyle perakende sektöründe yatırımlarını erteleyen grupların yeniden iştahının artığını belirten Aydın Yurdum, “Yabancı yatırımcının güveni geri geliyor. Türkiye’de yatırım yapmak isteyen bir kaç grup olduğunu biliyoruz. Bunlar özellikle arazi geliştirme konusunda çalışmalar yapıyor. Önümüzdeki günlerde çok ciddi yatırımlar ve arazi alanında el değiştirmeler yaşanacak” diye konuştu. Türkiye’ye gelmek isteyen yabancı yatırımcıların yanı sıra yurtdışında yer bakan Türk firmalarının da olduğunu vurgulayan Yurdum, orta ve batı avrupaya açılmak isteyen perakendecilere Alman ortakları sayesinde yol gösterdiklerini anlattı.
 
Perakende sektöründe yaşanan kira kavgasının sona erdiğini, metrekare satışlarının arttığını belirten Aydın Yurdum, ciroların mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 15-20 civarında artış gösterdiğini sözlerine ekledi.

1875’te yapıldı, Atatürk de kullandı

Akaretler Sıraevleri, 1875’te Mimar Sarkis Balyan tarafından yapıldı. Önce saray ağalarının lojmanı olarak kullanılan evler sonraları kiraya verildi. Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde hanım bir dönem Akaretler’de yaşadı, Atatürk de Akaretler’de kaldı. Akaretler Sıraevleri, Net Holding tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden 15 Ekim 1987 tarihinde 49 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile kiralandı. Daha sonra Net Holding’in altında kurulan Konaklama Tesisleri Yatırım ve İşletme A.Ş tarafından restore edilen Akaretler Sıraevleri, 2003 yılında Garanti Bankası’na devredildi.

Akaretler Sıraevleri, 2006’da hisselerinin Akaretler Otel İşletmeciliği ve Turizm A.Ş tarafından satın alınmasının ardından Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün en büyük restorasyon projesi olarak hayata geçirildi. Serdar Bilgili’nin sahibi olduğu Bilgili Holding, tesislere yaklaşık 75 milyon dolar yatırım yaptı.

 

ETİKETLER: gayrimenkul firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/beymen-grubunun-ciktigi-akaretler-siraevleri-orta-direge-iniyor_79732.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!