Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bezirgan Barajı’nı DSİ Yaptıracak

Devlet Su İşleri (DSİ) 23. Bölge Müdürlüğü, 2003 yatırım programından çıkartılan Kastamonu Bezirgan Barajı’nı kendi imkânlarıyla yapmaya karar verd

Zaman



b>Devlet Su İşleri (DSİ) 23. Bölge Müdürlüğü, 2003 yatırım programından çıkartılan Kastamonu Bezirgan Barajı’nı kendi imkânlarıyla yapmaya karar verdi.

Geçtiğimiz günlerde Kastamonu’ya gelen DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun “Madem yatırım programından çıkartıldı, o zaman kendi imkânlarımızla yapalım” demesi üzerine DSİ Bölge Müdürü Suat Türkmen, yapım startını verdi.

Daday’a 15 km mesafedeki Bezirgan Barajı’nın açılış konuşmasını yapan Türkmen, özveri ile çalışıp belirledikleri hedefe ulaşılmasını istedi.

Tamamlandığında 2 bin 312 hektar alanı sulayacak barajın bölgede tarımı çeşitlendirmesi bekleniyor.

2001 yılında 4 baraj projesinin yatırım programından çıkartıldığını, bu yıl da bunlara Bezirgan Barajı’nın dahil edildiğini kaydeden Türkmen, şöyle konuştu: “Yatırım programından çıkartılması bizi üzdü.

Yetkili merci DPT ile görüşülmesine rağmen ağırlık olarak yüzde 70 seviyesindeki illere öncelik verildi. Bezirgan ise yüzde 10–15 olduğu için yatırım programından çıkartıldı. Biz bu projeyi kendi imkânlarımızla sürdürebileceğimizi düşündük. Para gerektirecek olan çalışma tüneldi. Biz bu konuya yöneldik. Şimdi makinelerle çalışmalara başlıyoruz ve bunu başaracağız.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/bezirgan-barajini-dsi-yaptiracak_5135.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!