Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bile Bile Faciaya Davetiye

Selçuklu ilçesinde bulunan 4 katlı apartmanın 4 kolonunun eksik olarak inşa edildiği, buna karşın belediye tarafından iskân ruhsatı verildiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet Gazetesi



Selçuklu ilçesinde bulunan 4 katlı apartmanın 4 kolonunun eksik olarak inşa edildiği, buna karşın belediye tarafından iskân ruhsatı verildiği ortaya çıktı.

Sakarya Mahallesi’nde 1996 yılında kurulan 48 Evler Konut Yapı Kooperatifi, 3 blok ve 4 kattan oluşan 48 dairenin yapımına başladı. Kooperatif yöneticisi Selim M. tarafından inşaatı başlatılan ve 2006 yılında tamamlanan Kavaklı Köşk bloklarına Selçuklu Belediyesi’nce iskân ruhsatı verildi. Daire sahiplerinin bloklarına yerleşmesinin ardından 3 bloktan birinin her tramvay geçişinde sallanması ve eylül ayında meydana gelen 4.5 ve 4.7 büyüklüğündeki depremlerde binadan gürültü gelmesi üzerine bina bir inşaat mühendisine incelettirildi.

Sorumlular hakkında dava açılacak

Mühendisi, daha projeyi görmeden kolon sayısında eksiklik olduğunu söyledi. Daha sonra inşaat projesini de inceleyen inşaat mühendisi, projede yer alan kolon sayısı ile apartmanda bulunan kolon sayısında fark bulunduğunu ve 4 adet kolonun bodrum katında kesilerek devam ettirilmediğini belirtti. Selçuklu Belediyesi görevlileri de yaptığı incelemede mühendisin tespitlerini doğruladı. Belediyenin zaptı doğrultusunda binada kolon çalışması başlatılırken hasar olmadığı gerekçesiyle boşaltma işlemi yapılmadı. Kavaklı Köşk sakinleri, sorumlular hakkında dava açacaklarını söyledi.

Selçuklu ilçesi Kerkük Caddesi’nde “oturulamaz” raporu verilen 11 katlı Zümrüt Apartmanı’nın Şubat 2004 tarihinde çökmesi sonucu 92 yurttaş yaşamını yitirmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bile-bile-faciaya-davetiye_74833.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!