Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bilecik Valisi Akpınar, Yüksek Hızlı Tren Projesinde İncelemede Bulundu

Bilecik Valisi H. İbrahim Akpınar, Yüksek Hızlı Trenin (YHT) Eskişehir-İstanbul hattı içinde bulunan 155 kilometrelik İnönü-Köseköy hattında incelemede bulundu.

yapi.com.tr / AA
Bilecik Valisi Akpınar, Yüksek Hızlı Tren Projesinde İncelemede Bulundu

Foto: Muhsin Arslan (AA)

Bilecik Valisi H. İbrahim Akpınar, Bozüyük Kaymakamı Oktay Kaya, ilçe Cumhuriyet Başsavcısı Togay Akdemir, YHT İnönü-Köseköy hattının yapımını üstlenen yüklenici firma İdari Müdürü Levent Dağcı ve diğer yetkililer ile 24 ve 26. tünellerde incelemede bulundu, bilgi aldı.

Çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Vali Akpınar, ''Avrupa'dan getirilen tek kalkanlı tünel açma makinesi ile çalışmalar titizlikle yürütülüyor. Hatların tamamlanmasıyla ülkemiz daha güvenli, hızlı ve ekonomik hatlarla seyahat etme imkanına kavuşmuş olacak'' dedi.


Foto: Muhsin Arslan (AA)

YHT Yüklenici Firma İdari Müdürü Dağlı da mevcut hatta taşeron firmalar dahil yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığını ve bunların tümünün Türk işçisi ve mühendislerinden oluştuğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Ankara-İstanbul hattında bulunan Türkiye'nin en büyük 10 tünelini, İnönü- Köseköy hattı arasında biz yapıyoruz. Şu anda 2 şantiyemizde taşeron firmalarla gece, gündüz 24 saat çalışıyoruz. Eskiden Türkiye'de, önüne bir engel çıktığında 'kenarından dolaş' anlayışı vardı. Bu hem zaman kaybına hem kazalara hem de ekonomik olarak büyük maliyetlere neden oluyordu. Biz hızlı tren inşaatında önümüze gelen dağları deliyoruz. 55 kilometreden oluşan tünellerin içinde 36 tane tünel var. Yapılan çalışmalar Avrupa tarafından takip ediliyor. Türkiye'nin en uzun viyadüklerinden birini burada yapıyoruz. 9 şiddetindeki depreme dayanıklı ve dünyada örneği olmayan bir viyadük sistemi bu.''

Tek kalkanlı tünel açma makinesi hakkında bilgi veren mühendis Sertaç Tokçan da makinenin kendi çapında dünyanın 5. büyük makinesi olduğunu ve günde ortalama 20 metre tünel açtığını ifade ederek, ''TPM adlı makine son teknoloji ürünü. Bununla 2 vardiyada yaklaşık 130 kişi çalışıyor. Makinenin montajı, Türk işçileri, operatörleri ve mühendislerince yapıldı. Bizim hedefimiz 6 bin 104 metreyi bir yıl içinde açmak. Geleneksel yöntemlerle yapılsaydı 4 veya 5 yılı bulurdu. Açılmayan her tünel zordur. Ama bu makinemiz her türlü tüneli açıyor'' dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bilecik-valisi-akpinar-yuksek-hizli-tren-projesinde-incelemede-bulundu_88850.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!