Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bilecik'te 176 Konutun Sahibi Kurayla Belirlendi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından, Bilecik'te alt gelir grubuna yönelik yaptırılan 176 konutun sahibi kura sonucu belirlendi.

Zaman Gazetesi



aşbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından, Bilecik'te alt gelir grubuna yönelik yaptırılan 176 konutun sahibi kura sonucu belirlendi. Hürriyet Mahallesi'ndeki kapalı pazar alanında düzenlenen kura töreninde konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, göreve geldiklerinden bu yana kentte TOKİ tarafından 760 konutun yapıldığını belirterek, hedefin 2 bin konut olduğunu kaydetti.

"Şimdi 176 konutun sahiplerini belirleyeceğiz. 444 başvuru karşısında 176 hemşerimiz konut sahibi olacak.'' diyen Yağcı, şöyle konuştu: "Başvuru yüksek olunca TOKİ Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar ile görüştüm. Kendisinden yeni konutlar istedim. Bayraktar, Bilecik'te konut yapmaya sıcak bakıyor. Önümüzdeki zaman dilimi içerisinde 500 konut daha yapılacak.'' AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz da göreve geldiklerinde Bilecik'in sorunlarını belirleyip bir bir çözdüklerini belirterek, konut ihtiyacını gidermek için böyle bir çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyledi. TOKİ'nin bugüne kadar 265 bin konut yaptığını ifade eden Poyraz, "Kent merkezinde 1.000 konut yaptık, Osmaneli'nde 400 civarında konutun çalışmasını yaptık. Vezirhan beldesinde 120 konut yapıyoruz. Burada da kalmayacağız. Ev sahibi olmak isteyen 500 insanımızı daha konut sahibi yapacağız.'' dedi. CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün de TOKİ'nin başlattığı bu ortak projeden halkın faydalanmasının herkesin ortak düşüncesi olduğunu belirterek, "Bilecik Belediye Başkanı ve AK Parti milletvekilinin gayretli çalışmaları ve bu çalışmalara verdiğimiz destekle ilimizin eksik olan konut ihtiyacını tamamlamaya çalışıyoruz. Önümüzdeki dönem içerisinde her türlü desteği vermeye hazırız.'' diye konuştu. Konuşmaların ardından kurayla konutların hak sahipleri belirlendi. İstasyon Mahallesi'nde yapılan 176 konut için 444 kişi müracaat etti. Müracaat edenler arasında yer alan 2 gazi, kuraya tabi tutulmadan dairelerini belirledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bilecikte-176-konutun-sahibi-kurayla-belirlendi_55075.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!