Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bilgili Holding Yatırımlarını Bu Yıl Hayata Geçirecek

Osmanlı'nın ilk toplu konutu olan, 134 yıllık bir geçmişe sahip Akaretler Sıraevler'i 75 milyon dolarlık restorasyonla otel, ofis, mağaza ve konut olarak kullanıma açan Bilgili Holding, kriz nedeniyle bir süre ertelediği yeni yatırımlarını 2009'dan başlayarak hayata geçirecek.

Referans Gazetesi
Bilgili Holding Yatırımlarını Bu Yıl Hayata Geçirecek

Osmanlı'nın ilk toplu konutu olan, 134 yıllık bir geçmişe sahip Akaretler Sıraevler'i 75 milyon dolarlık restorasyonla otel, ofis, mağaza ve konut olarak kullanıma açan Bilgili Holding, kriz nedeniyle bir süre ertelediği yeni yatırımlarını 2009'dan başlayarak hayata geçirecek. Serdar Bilgili'nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Bilgili Holding, bu yıl içerisinde Bodrum'da residence ve otel, Kıbrıs Bafra'da 5 yıldızlı golf oteli, İstanbul Çakmaklı ve Sıraevler'de de sürpriz projeleri hayata geçirmeyi planlıyor.

2008 Ekim'de hayata geçirilmesi planlanan yeni projelerin kriz nedeniyle bir süre ertelendiğini ifade eden Bilgili Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şerife Ercantürk Bilgili, "Kriz herkesi etkilediği kadar bizi de etkiledi. Biz bu dönemi rölanti devresi olarak gördük. Bu sürede projelerimizi hazırlamak için vakit kazandık. Bu yıl içerisinde ilk olarak Bodrum'da bir otel ve residence projemiz olacak. Onu İstanbul'daki projemiz izleyecek. Araya sürpriz projeler de girebilir. Son olarak Kıbrıs'ta da golf ve lüks otel projemizin temelleri atılacak" dedi. Bodrum'daki projenin işletmeciliği için uluslararası bir zincirle görüşmelerinin sürdüğünü açıklayan Bilgili, her bir proje için en az 500 kişiye istihdam sağlanacağını belirtti.
 
W Hotel yüzde 80 dolulukla çalışıyor

Toplam 15 bin metrekarelik ofis alanına sahip Akaretler Sıraevler'e talep nedeniyle geçen aylarda 2500 metrekarelik yeni ofis alanı ekleyen firma, 2009'da bu bölgeye sürpriz bir proje için de hazırlık yapıyor. Akaretler Sıraevler'in hem konut hem de ofis olarak ciddi bir talep gördüğünü söyleyen Şerife Ercantürk Bilgili, "Akaretler'deki ofislerde yer almak uluslararası gruplar için prestij meselesi haline geldi. Birçok firma, Akaretler Sıraevler'de ofis sahibi olmayı, bir etiket ve prestij olarak görüyor" diye konuştu.

Akaretler Sıraevler'deki 137 odalı W İstanbul Hotel'in de kısa sürede birçok kişi tarafından tercih edildiğine dikkat çeken Bilgili, "W Hotels şu an itibariyle yüzde 80 doluluk oranına sahip. Radison SAS otellerimiz de İstanbul'da doluluk oranı en fazla ilk 3 otel arasında yer alıyor. Bunun en önemli nedeni havalanına yakın oluşu ve kongre oteli olması" diye konuştu. 
 
Radisson SAS yerli turiste odaklanacak

Radisson SAS Conferences & Airport Hotel'in 19 Mart 2009 tarihi itibariyle genel müdürlük koltuğuna oturan Mark Lankveld de yeni görevinde öncelikle krize yönelik önlemler alacağını söyledi. Küresel krizin otelcilik sektörünü olumsuz etkilediğine dikkat çeken Lankveld, "Şu anda uluslararası seyahatler daha az oluyor. Eskiden ayda 5 kez gelen misafirlerimiz şimdi 1 kez geliyor. Bu nedenle bu yıl lokal pazara odaklanacağız. Pazar kaybettiğimiz ülkelerin yerine başka ülkeleri koyacağız. Bu yıl Arap ve İskandinav turisti çekmeye çalışacağız" diye konuştu. Radisson SAS, olarak misafirlerine daha fazla imkân sunarak diğer otellerden ayrışmaya çalıştıklarına dikkat çeken Lankveld sözlerini şöyle sürdürdü: "Otelimizde birçok yenilik yapıyoruz. Verdiğimiz servisi daha iyi hale getirmeyi planlıyoruz. Bunun yanı sıra yatırımlarımız da durmuyor. Mayıs ayında Çeşme otelimizi açacağız. Kendimizi her geçen gün yenilemeye devam ediyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/bilgili-holding-yatirimlarini-bu-yil-hayata-gecirecek_67983.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!