Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Bilimi ve Tekniği Rehber Etmeyen Yönetim Zaafiyeti Büyüyor"

Mimarlar Odası Ankara Şubesi yayınladığı basın açıklamasında art arda gelen felaketleri değerlendirerek, sorumluları bilim ve teknikten yana davranmak üzere uyardı.

yapi.com.tr
"Bilimi ve Tekniği Rehber Etmeyen Yönetim Zaafiyeti Büyüyor"

"Van'ın Bahçesaray ilçesinde üzerine çığ düşen minibüs ve iş makinesinde bulunan 2 yolcuyu arama çalışmaları sürerken, arama işlemlerini gerçekleştiren ekibin üzerine de çığ düştü ve yaşanan faciada AFAD, UMKE, JAK, Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve köy korucularının da yer aldığı kurtarma ekiplerinden 38 vatandaşımız hayatını kaybetti, 75'i ise yaralandı.

Ülkemizde Elazığ depreminin henüz acıları dinmemişken bölgeden gelen ikinci acı haber, ardından İstanbul'da Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gerçekleşen uçak kazası ve Pendik’te metro inşaatında meydana gelen göçük hepimizi derinden etkilemiştir. Gündelik hayat akışının olağanın dışına çıktığı bu olaylara devletin hazırlıksızlığı ise çarpıcı sonuçları ile ortaya çıkmıştır. Plansız ve önlemsiz kurtarma çalışmaları sonucu bilgi edinmede sıradan vatandaştan farkı kalmayan, özelleştirilerek içi boşaltılan devlet kurumları, kayyım atanan ancak yerelin özelliklerine hakim olmayan yerel yönetimler ve İstanbul gibi bir metropol kentte yaralıları dahi hastaneye yetiştiremeyen altyapı eksikliği kazaların faicaya dönüşmesine yol açmaktadır. Bilim ve tekniğin ısrarla reddedilmesinin, kurumsal olarak devlet aygıtlarının zafiyet içerisinde olmasının sonuçları ise ülkemiz tarafından ödenmektedir.

Mega projelerin, devasa rantların yerine aklıselime ve devlet kurumlarının güçlendirilmesine duyulan ihtiyaç, yurttaşlarımız tarafından ödenen acı bedellerle karşımızda durmaktadır. Dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğu bugünlerde Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak sorumluları bilim ve teknikten yana davranmak üzere uyarıyor ve başta yaşamını yitiren vatandaşlarımızın ailesi ve yakınları olmak üzere, tüm halkımıza baş sağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/bilimi-ve-teknigi-rehber-etmeyen-yonetim-zaafiyeti-buyuyor_177481.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!