Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Bilişim Vadisi Konusunda Ankara Öne Çıkmaktadır''

Ankara Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Mustafa Lale, Bilişim Vadisi konusunda Ankara'nın öne çıktığını belirterek, ''Biz Bilişim Vadisi'nin önemine binaen doğru tercihin Ankara olduğu konusundaki ikazımızı bir kez daha yenilemek istedik'' dedi.

yapi.com.tr / AA
''Bilişim Vadisi Konusunda Ankara Öne Çıkmaktadır''

Ankara Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Mustafa Lale, Bilişim Vadisi konusunda Ankara'nın öne çıktığını belirterek, ''Biz Bilişim Vadisi'nin önemine binaen doğru tercihin Ankara olduğu konusundaki ikazımızı bir kez daha yenilemek istedik'' dedi.

Lale, Ankara Kalkınma Ajansının 2011 yılı Kalkınma Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin verimlilik tabanlı ekonomiden inovasyon odaklı ekonomiye geçiş sürecinde olduğunu, bu geçişi kolaylaştırmak için Ar-Ge ve inovasyon yeteneklerinin artırılması gerektiğini ve bunu sağlayabilecek enstrümanların başında da yapılandırılmış bir bilişim vadisinin geldiğini söyledi.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek olan Türkiye'nin ve dünyanın bilişim devlerini buluşturacak olan Bilişim Vadisi Projesi için Kocaeli'nin ön plana çıktığının ifade edildiğini kaydeden Lale, ''Ancak bu projede ön planda olması gereken şehir Ankara'dır. Ankara Kalkınma Ajansı olarak, ülkemizde bilişim konusunda aktif bütün faktörlerin göz önüne alındığı ve stratejik önceliklerin devreye girdiği bir değerlendirmede, Bilişim Vadisi konusunda Ankara öne çıkmaktadır'' dedi.

Ankara'nın bilişim konusunda güçlü bir şehir olmasını sağlayan faktörleri de sıralayan Lale, Türkiye'deki 28'i faal toplam 39 teknoparktan 6'sının bulunduğu Ankara'nın, teknoloji geliştirme konusunda liderliği elinde tuttuğunu ifade etti. Bu teknoparklardaki firmaların yüzde 41'inin Ankara'da olduğuna dikkati çeken Lale, teknoparklarda istihdam edilen personel ve yabancı ortaklı firma sayısı, üniversitelerin TÜBİTAK'tan aldığı destek açısından da yine Ankara'nın lider konumda olduğunu kaydetti.

Lale, Ankara'nın Ar-Ge alanındaki faaliyetleriyle Türkiye'ye açık ara birinci olarak rekabetçilik ve yenilikçilik konusunda ciddi bir katma değer sağladığını belirterek, ''Ankara Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin yoğunlaştığı bir bilişim üssü olma potansiyeline sahiptir ve bunu hak etmektedir'' diye konuştu.

Ankara ilk sırada

Ankara'nın teknoparklardan yapılan patent başvurusu ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca desteklenen SAN-TEZ Projelerinin illere göre dağılımı alanında da ilk sırada yer aldığını, bunun Ankara'daki üniversitelerin sanayiyle işbirliğinin çok güçlü olduğunu gösterdiğini ifade eden Lale, şöyle devam etti:

''Bu çerçevede Ankara'da yapılacak bilişim yatırımları hem daha ucuz hem de daha uygun maliyetle tamamlanabilecek hem yatırımcı çekmekte zorlanmayacak hem kent dokusunu bozmayacak hem de ileride genişleme alanlarına sahip olarak ülkenin uzun vadeli ihtiyaçlarına cevap verebilecektir.

Bilişim Vadisi'nin Ankara'ya kurulması, şehrin potansiyelinin en güçlü olduğu Ar-Ge ve inovasyon alanında gelişmesini sağlayacaktır. Ayrıca Ankara'nın ekonomik etki alanındaki şehirlerde de Bilişim Vadisinin kuruluşuyla ortaya çıkacak canlılıktan faydalanacaklardır. Biz Bilişim Vadisi'nin önemine binaen doğru tercihin Ankara olduğu konusundaki ikazımızı bir kez daha yenilemek istedik.''

Mustafa Lale, Ankara'nın kalkınmasında yerel sorunların çözülmesi için yerel inisiyatiflere ağırlık verilerek, Ankara için bölgesel anlamda güç oluşturulması, daha hızlı bir gelişme ve kalkınma sağlanması ve bunun planlaması ile stratejisinin oluşturulması sürecine girilmesi gerektiğini kaydetti.


ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/bilisim-vadisi-konusunda-ankara-one-cikmaktadir_85773.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!