Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bilişim Zirvesi '08: İşini Yeniden Keşfet

Interpromedya tarafından düzenlenen ve açılışını Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yapacağı "Bilişim Zirvesi '08", 7 - 11 Ekim 2008 tarihleri arasında Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Zirvede 'İşini yeniden keşfet' sloganının işleneceğini dile getiren Interpromedya Genel Müdürü Güldane Taşdemir, "Önümüzdeki dönem

yapi.com.tr
Bilişim Zirvesi '08: İşini Yeniden Keşfet

Interpromedya tarafından düzenlenen ve açılışını Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yapacağı "Bilişim Zirvesi '08", 7 - 11 Ekim 2008 tarihleri arasında Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Zirvede 'İşini yeniden keşfet' sloganının işleneceğini dile getiren Interpromedya Genel Müdürü Güldane Taşdemir, "Önümüzdeki dönem işini yeniden keşfedenlerin ve yeniden yorumlayabilenlerin iki hatta üç adım önde olacağı bir dönem olacak. Bu nedenle bu temayı bu sene dokuzuncusunu düzenlediğimiz Bilişim Zirvesi '08'in ana teması olarak belirledik. Çeşitli iş dallarında başarılı olmuş katılımcılarımızla bu konuyu tartışacağız" dedi.

Beylikdüzü TÜYAP'da gerçekleştirilecek ve 5 gün devam edecek olan zirveye yerli ve yabancı 5 bin iş profesyonelinin katılması beklenildiğini söyleyen Güldane Taşdemir, "Beylikdüzü Tüyap Fuar Merkezi'nde CEbit Bilişim Fuarı ile aynı anda gerçekleştirilecek olan Bilişim Zirvesi iş dünyasının, bilişim sektörünün profesyonellerini bir araya getiren bir zirve. Farklı tema konularımız da olacak. İşini yeniden keşfet bizim ana temamız. Bu temanın altında yatan gerçek, bugün hangi işletme olursa olsun kamudan özel sektöre kadar tüm işletmelerin artık işlerini yeniden tanımlamaları gerekiyor. Bunu bütün işletmelerin yapması gerekiyor. Bunu gerçekleştirmenin yolu da doğru yatırımı yapmakla mümkün olabiliyor. İşimizi yeniden keşfetmemizin en önemli aracı bilişim teknolojilerine yatırım yapmak. Biz bu zirvede bütün işletmeleri yakından ilgilendiren her sektöre yönelik çözümlerin ve uygulamaların aktarıldığı bir bilişim zirvesi gerçekleştireceğiz" diye konuştu. 

"Kobiler ana hedefimiz"

Zirvenin kitlesinin önemli bir bölümünün kobiler olduğunu dile getiren Taşdemir, "Üretim açısından bakıldığında ülkemizin yüzde 96'sı kobilerden oluşuyor. Dolayısıyla hem kobiler hem de büyük kuruluşlar için en önemli konu üretimde rekabet avantajı yaratabilmek. Rekabet konusunda olanaklar giderek daralıyor, fırsatlar azalıyor. İşletmeler olarak üretim maliyetini düşürüp verimliliği artırabilmek için karlılığımızı artırabilmek için çeşitli çözümleri kullanmamız gerekiyor. En iyi şekilde hizmet alabilmek için artık hangi sektörde olursak olalım kesinlikle bizim işlerimizi yeniden ele almamız, yeniden tanımlamamız gerekiyor. Geleneksel yöntemlerle iş yapmaya devam ettiğimiz sürece rekabette ne yazık ki arka planda kalmaya mahkum olacağız. Ulusal ve uluslararası rekabette bir adım önde olabilmek için işimizi yeniden keşfetmemizin yolu bilişim teknolojilerine doğru yatırımı yapmaktan geçiyor. Biz de bunun çeşitli örneklerini hem yerli hem de yabancı konuklarımıza anlatacağız. Yepyeni gelir modelleri ve iş fırsatları var. Bir işletme için en basit model elektronik ortama işini taşımak. Böylelikle hizmet aldığı kuruluşlarla da elektronik ortamda bilgi alışverişi sağlayabilmek" açıklamasında bulundu.

Interpromedya Genel Müdürü Güldane Taşdemir, önümüzdeki dönemde işini yeniden tanımlayan ve bilişim teknolojilerini kullanarak yeniden yorumlayanın; yeni iş modelleri ve iş fırsatları yaratarak rakiplerinin her zaman bir değil, 2-3 adım önünde olacağını söyledi. Bu temayı alanlarında başarılı olan işadamları ve teknolojik liderlerle masaya yatıracaklarının altını çizen Taşdemir, "Zirveye 5 bine yakın çeşitli sektörlerden iş profesyonellerini bekliyoruz. ilk kez tema günleri konferansları olacak. 7 Ekim Salı günü açılışı gerçekleştireceğiz. 8 Ekim Çarşamba günü telekomda gelecek konferansımız var. Telekomda gelecekte nasıl ve nereden para kazanırız sorusunu uzmanlarımızla ele alacağız. Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım açılışı yapacak ve bütün gün bizimle olacak. Çarşamba günü ülke güvenliği konferansını gerçekleştireceğiz. 10 Ekim tarihinde e-sağlık, tele sağlık konferansımız olacak. Son gün Genç Zirve'yi düzenliyoruz. Hem Türkiye hem de dünyadan fitürist konuşmacılarımız yer alacak. Ekonomiden sağlığa, bilişimden finansa kadar bir çok konuyu ele alacaklar. Sonucu da hem kamuoyu hem de medyayla paylaşacağız" dedi.

Zirveye Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanı sıra Boyner Holdindg Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Forrester Research Baş Analisti Paul Jackson, Songphonic Record Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kent Akbank Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Özlü'nün yanı sıra 5 bine yakın yerli ve yabancı alanist katılıacak. (İHA)

http://www.yapi.com.tr/haberler/bilisim-zirvesi-08-isini-yeniden-kesfet_63758.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!