Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bina İskeleleri Tehlike Saçıyor

İnşaat sektöründe bina iskelelerinin yarısı, merdivenaltı üretim. Bu durum ölüme davetiye çıkarıyor. Sektördekiler, insan yaşamına dikkat çekiyor.

Hürriyet Gazetesi
Bina İskeleleri Tehlike Saçıyor

İnşaat sektöründe bina iskelelerinin yarısı, merdivenaltı üretim. Bu durum ölüme davetiye çıkarıyor. Sektördekiler, insan yaşamına dikkat çekiyor.

İş güvenliğinin en riskli olduğu alan inşaat sektöründe, kayıt dışı, standartlara uymayan ve mühendislik hatalarıyla dolu bina iskeleleri yaralanmalara, sakatlıklara ve ölümlere davetiye çıkarıyor. Sektör temsilcileri, 4857 sayılı İş Yasası’ndaki açıkların giderilmesini ve insan yaşamının hiçe sayılmasının önüne geçilmesini istiyor.  Bu alanda faaliyet gösteren Akeysan Yapı Elemanları Şirketi, betonarme inşaatlarında kullanılan ahşap iskelelere alternatif olarak ürettiği çelik iskelelerle dikkat çekiyor. Şirket kurucularından Akın Yenice, İş Kanunu’ndaki eksiklerden kaynaklı merdivenaltı üretim yapan işletmelerin iş güvenliğini tehlikeye attığını söyledi. Ekonomik krizden kaynaklı zor günler yaşayan inşaat sektöründe, krizin başlangıcından bu yana kayıt dışına yönelim olduğunu, merdivenaltı üretim yapan işletmelerin kalitesiz ve düşük fiyatlı ürünlerinin rekabeti zorlaştırdığını vurgulayan Yenice, maliyetleri düşük tutmak için ucuz olana yönelimin riskine dikkat çekti.

Kayıt dışı üretiliyor

Akeysan Yönetim Kurulu Başkanı Akın Yenice, sektörün yüzde 50’sinin bina iskelelerini standartlarda ve mühendislik bilgisiyle üretmediğini öne sürdü. Yenice, "Kayıt dışı üretilen iskelelerde başta kalıp döküm esnasında olmak üzere çökmeler yaşandı, ölümle sonuçlananlar oldu. Bu mühendislik hesabı gerektiren bir iş. İskeleler, binanın yapısına göre, ayak araları ve diğer ölçülerle belirlenmeli" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bina-iskeleleri-tehlike-saciyor_73967.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!