Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“Binaların Erişilebilirliği – Accessibility” Projesi




KONE Türkiye, 'Binaların Erişilebilirliği – Accessibility' projesini başlattı. Bunun ilk adımı olarak da, 04 - 06 Ağustos 2008 tarihlerinde Lift Instituut tarafından Hollanda’nın Amsterdam kentinde gerçekleştirilen 'Access for All - Built for All' konulu eğitime KONE Türkiye’den Ünver Tekirli, Celalettin Besen, Selçuk Dikmen, Funda Doğru Tavukcu, KONE’nin erişilebilirlik projesi çözüm ortağı ADAKON’dan Berrin Şencan ve Rolf Waldhof ile KONE Türkiye’nin danışmanlarında Nahit Öztürkcan katıldılar.

Böylece adı geçen kişiler Lift Instituut tarafından sertifikalandırılarak, binaların 'erişilebilirliliği' konusunda rapor verebilecek; yani yaşlı ve engellilerin rahat bir şekilde binalara giriş-çıkışlarını sağlamak, bina içindeki hareketlerini kolaylaştırmak ve ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılması gerekli düzenlemelerin normlara uygun nasıl olması gerektiğini mimarlara, bina yöneticilerine tavsiye edebilecek duruma geldiler.

Accessibility Süreci

Konuyla ilgili olarak, Birleşmiş Milletler'in 20 Aralık 1993 yılında aldığı kararda şöyle deniliyor:

· “Fiziksel çevreye katılımı engelleyen her şeyin ortadan kaldırılması için önlemler alınmalı ve toplum hayatının ev, bina, kamu ve diğer taşıma araçları, sokaklar ve diğer açık hava çevreleri gibi çeşitli alanlarına erişim mutlaka sağlanmalıdır.”
· Buna uygun olarak da Avrupa Standart Kurumu CEN / CENELEC, yukarıda sözü edilen fiziksel çevrede yaşlıların ve engellilerin erişimi ve kullanımı üzerine bir rehber yayınlamıştı.
· Daha sonra Avrupa Komisyonu yaşlıların ve engellilerin kullanabileceği asansörler için EN 81–70 standardını kabul etmiş, üye ve üyeliğe aday ülkelerde harmonize edilerek kullanılmaya başlanmasını sağlamıştı.

KONE bu yeni standardın gereksinimlerini karşılayan sertifikalı ürünler sağlayan ilk asansör şirketlerinden biri. Bu anlamda hâlihazırda KONE asansörleri, duruş hassasiyeti, kabin ve kapı ölçülerinin uygunluğu ve acil aydınlatma, haberleşme gibi güvenlik özelliklerinin varlığı ile EN81-70'in öngördüğü normlara uyan bir erişim paketi de geliştirdi.


http://www.yapi.com.tr/haberler/binalarin-erisilebilirligi--accessibility-projesi_95938.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!