Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bingöl’de Afet Konutları Yıkılıyor!

TOKİ, Bingöl’de 1971 yılında meydana gelen depremde inşa edilen afet konutlarını dönüşüm kapsamında yıkarak yerine bin 376 konut inşa edecek.

yapi.com.tr
Bingöl’de Afet Konutları Yıkılıyor!

TOKİ, Bingöl’ün ihtiyacı olan kamu binaları ile sosyal tesisleri de dönüşüm kapsamına aldı. Proje kapsamında depreme dayanıklı, modern bin 376 konut inşa edilecek. 36 blok 120 metrekare büyüklüğünde 3+1, 7 blok 192 metrekare büyüklüğünde 4+1 olmak üzere toplam 43 blok planlandı. Kentsel dönüşüm alanı içerisinde açık otoparklar, yeşil alanlar, çocuk oyun bahçeleri, spor alanları ile Bingöl'ün en modern sitesi ve yaşam merkezi oluşacak.Bingöl’de uygulanacak kentsel dönüşüm projesi ile şehrin konut ihtiyacının yanı sıra tüm sosyal donatıları da tamamlanmış olacak.

Projenin birinci etap ihalesi 14 Mayıs 2013’te saat 14.00’da TOKİ’nin Bilkent’teki binasında yapılacak. Bu kapsamda; 713 konut, birer belediye sosyal tesisi, belediye hizmet binası, misafirhane, cami, Karayolları 84. Şube Şefliği idari bina ve hizmet tesisleri ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatları işi ihale edilecek. İkinci etap ihalesi de 13 Mayıs’ta düzenlenecek. Bu ihalede 620 konut ile 32 derslikli ilköğretim okulu, terminal binası ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı işleri ihalesi gerçekleştirilecek.

Belediye ve terminal binaları da yapılacak

Kentsel dönüşüm projesi ile Bingöl'da depreme dayanıksız binaların yenilenmesi sağlanacak. Şehrin konut ihtiyacı büyük ölçüde sağlanırken, sosyal tesis ve kamu binaları ile altyapı eksikleri de giderilmiş olacak. Proje kapsamında Bingöl Belediyesi hizmet binasından, terminale, cami, okul ve alışveriş merkezinden spor alanları, misafirhane ve oyun bahçelerine kadar her türlü yapı inşa edilecek.

 

ETİKETLER: TOKİ Bingöl
http://www.yapi.com.tr/haberler/bingolde-afet-konutlari-yikiliyor-_107497.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!