Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bir Satınalma da Arçelik'ten

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Defy'nin Arçelik bünyesine katılmasıyla birlikte, Arçelik'in hızlı gelişme potansiyeli sunan Afrika kıtasında güçlü ve stratejik bir konuma sahip olacağını belirtti.

yapi.com.tr / AA
Bir Satınalma da Arçelik'ten

Arçelik A.Ş, Güney Afrika'nın lider beyaz eşya üreticisi Defy Appliances (Proprietary) Limited (Defy) şirketini Franke Holding AG'den satın almak üzere anlaşma imzaladı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Defy'nin Arçelik bünyesine katılmasıyla birlikte, Arçelik'in hızlı gelişme potansiyeli sunan Afrika kıtasında güçlü ve stratejik bir konuma sahip olacağını belirtti. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Koç, Güney Afrika'ya yatırımın, Koç Topluluğu'nun lider şirketi Arçelik A.Ş'nin küresel konumunu daha da güçlendireceğini ifade etti.
    
Koç, şunları kaydetti:

''Bu yatırım, Koç Topluluğu'nun ve Arçelik Şirketi'nin global pazarlardaki büyüme planları paralelinde, Afrika kıtasında gerçekleşen önemli bir adımdır. Defy, beyaz eşya sektöründe Güney Afrika'nın lider şirketi ve markasıdır. Defy'nin Arçelik bünyesine katılmasıyla birlikte Arçelik, hızlı gelişme potansiyeli sunan Afrika kıtasında, güçlü ve stratejik bir konuma sahip olacaktır. Koç Holding, Arçelik'in global büyüme planları çerçevesinde değerlendirebileceği satın alma fırsatlarını, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklemeye devam edecektir.''

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu da zengin marka portföyü, yüksek kaliteli ürünleri ve ileri teknolojisiyle beyaz eşya sektörünün önde gelen global oyuncularından biri olan Arçelik'in, hem markalaşma hem de üretim yönünden uluslararası varlığını yaygınlaştırmayı hedeflediğini belirtti. Çakıroğlu, ''Güney Afrika'nın lider yerel markası Defy'yi, bölgede global üretim, satış ve teknoloji birikimini destekleyecek bir güç olarak görmekteyiz. Böylece Arçelik A.Ş, Güney Afrika'da ve Sahra Altı Afrika Ülkeleri'nde, Defy'nin sunacağı genişleme platformu ile büyüme fırsatı elde edecek. Arçelik A.Ş. çatısı altındaki Defy, Afrika ülkelerinde daha güçlü büyürken, Arçelik hissedarları için de değer yaratacak'' dedi.
Arçelik'in çok farklı pazarlarda faaliyet gösterdiğini, Arçelik'in gücünün arkasında teknolojilerinin ve tüketici ihtiyaç ve beklentilerini iyi analiz edebilme yeteneklerinin yattığını vurgulayan Çakıroğlu, global birikimlerini Defy'nin güçlü yönetimi ile birleştirerek, Defy'nin konumunu daha da güçlendireceklerini kaydetti.

Defy    

Verilen bilgiye göre, Güney Afrika'nın lider beyaz eşya üreticisi Defy, yaklaşık bir asırdır beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteriyor. 1932 yılında Güney Afrika'daki ilk elektrikli ocak üretimini gerçekleştiren şirket, mutfak ve banyo aletleri alanındaki ürünlerini tüketicilere sunuyor.

Merkezi Jacobs, Durban'da olan şirketin; Jacobs'da solo ocak, ankastre fırın, ocak ve kurutucu, Ezakheni'de (Ladysmith) derin dondurucu ve buzdolabı, East London'da ise buzdolabı olmak üzere, toplam 3 üretim tesisi bulunuyor. Defy ayrıca, davlumbaz, fırın, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, mikrodalga fırın ve gaz ocağı ürünlerinin pazarlamasını da yapıyor.

Güney Afrika'daki ev aletleri pazarının lideri konumunda bulunan Defy, 2010'da yaklaşık 2,5 milyar Güney Afrika Randı (345 milyon dolar) ciro elde etti. 2.600'ün üzerinde çalışanı olan şirket, aralarında Afrika ve Hint Okyanusu Adaları'nın da olduğu çeşitli pazarlara ihracat yapıyor.

ETİKETLER: ekonomi firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/bir-satinalma-da-arcelikten_88408.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!