Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.


Birden Fazla Konutu Olanlara Ek Vergi mi Geliyor?

Birden fazla konut sahibi olanlara ek vergi getirilmesi gündeme geldi. Yeni düzenlemeyle ilk konut alımında uygulanan yüzde 4 verginin, ikinci ve üçüncü konut alımlarında artacağı belirtildi.

yapi.com.tr
Birden Fazla Konutu Olanlara Ek Vergi mi Geliyor? (Fotoğraf: AA)

Konut sektörüne ilişkin yapılacak olan yeni düzenlemelerle, birden fazla evi olanlar için ek vergi getirileceği iddia edildi. Evin değerine göre belirlenecek olan bu vergi, özellikle de yüksek fiyatlı konut sahiplerini etkileyecek. Düzenlemeyle birlikte, ikinci evlerden itibaren daha yüksek oranda vergi ödenmesi gündeme gelecek.

Habertürk yazarı Rahim Ak, köşesinde kaleme aldığı yazıyla konut alımlarında vergi düzenlemelerinin değişeceğini belirtti.

İlk konut alımında uygulanan yüzde 4 verginin, ikinci ve üçüncü konut alımlarında artacağını vurgulayan Rahim Ak şunları kaydetti:

"Şu anda konut satın alınırken tapu harcı, yüzde 2 satıcıdan yüzde 2 alıcıdan olmak üzere yüzde 4. Edindiğimiz bilgilere göre düşünülen düzenlemede de vatandaş ilk evini satın alırken harç yüzde 4 olacak. İkinci evi almaya çalıştığınızda bu tutar muhtemelen bir kat artacak. Üçüncü, dördüncü belki daha fazla evi almaya çalıştığınızda belki bir kaç kat daha artacak. Bakalım lobi gücünün fazla olduğunu bildiğimiz inşaat müteahhitlerine rağmen bu düzenleme yapılabilecek mi?"

Rahim Ak’ın yazısının tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/birden-fazla-konutu-olanlara-ek-vergi-mi-geliyor_201002.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!