Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Birlikte Düşleyip Üretelim' Sergisi İstanbul'da

1988’den beri gerçekleştirdikleri ‘konsept’ sergilerde tasarım ve sanatın ayrılmaz bütünlüğünü vurgulayan Belçikalı LABO grubunun organizasyonu ile hazırlanan ‘Let's Stick Together’ (Birlikte Düşleyip Üretelim) koleksiyon sergisi, Marmara Üniversitesi’nin Sultanahmet’teki Rektörlük binasında bulunan Cumhuriyet Müzesi’nde açıldı.

yapi.com.tr
'Birlikte Düşleyip Üretelim' Sergisi İstanbul'da

STRONG>1988’den beri gerçekleştirdikleri ‘konsept’ sergilerde tasarım ve sanatın ayrılmaz bütünlüğünü vurgulayan Belçikalı LABO grubunun organizasyonu ile hazırlanan ‘Let's Stick Together’ (Birlikte Düşleyip Üretelim) adlı koleksiyon sergisi, Marmara Üniversitesi’nin Sultanahmet’teki Rektörlük binasında bulunan Cumhuriyet Müzesi’nde dün (22 Temmuz) düzenlenen kokteyl ile açıldı.

Design Vlaanderen ve Flaman Hükümeti’nin desteği ile gerçekleşen serginin açılış kurdelesini; yeni Rektör Prof. Dr. Zafer Gül, Belçika Başkonsolosu François Del Mairmol, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Nazan Erkmen, Belçika Mechelen Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Labo Grubu kurucusu Prof. Patrick Reuvis birlikte kestiler.

Türkiye’nin ve Türk üniversitelerin, sanat alanında adlarını dünyada çok iyi bir şekilde duyurmaya başladığına dikkat çeken Prof. Dr. Nazan Erkmen, açılış konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Son 4-5 yıldan bu yana, ulusal ve uluslararası düzeyde diğer eğitim kurumlarıyla kurumsal ilişkinin ve iletişimin gelişmesi hiçbir dönemde olamadığı kadar yüksek düzeyde sağlanmıştır. Bu durum düşünsel alanda yeni söylemler üretmemizin yanı sıra, çağımızın bir gerçeği olan küreselleşmeyi kültürün her alanında yakalamamıza ve kısır döngülerden uzaklaşıp, kendimizden farklı olanlarla yüzleşerek, kendimizi yeniden tanımlamamıza katkıda bulunmuştur.”

Belçika’da beğeni toplamıştı

Dünya çapındaki ilk açılışı, Ocak-Mart 2010 tarihlerinde ‘Design Vlaanderen’ tasarım kurumu işbirliği ile Brüksel’de gerçekleşen ve sekiz ülkeden 80 sanatçının 130 parça tasarım ile katıldığı sergi için sanat çevrelerinde; “İki kuruluşun tasarımcılara yaptığı bu geniş kapsamlı davet, modern olduğu kadar geleneksel, kavramsal olduğu kadar işlevsel ve eğlenceli. Aynı zamanda LABO’nun ciddi yaklaşımıyla da gelenekselleşmiş ilgi çekici tasarım örnekleri ortaya çıkarılmış” yorumu yapılmıştı.

Sergi teması; ‘Baston’

Belçikalı LABO grubunun organizasyonu ile hazırlanan ‘Let's Stick Together’ (Birlikte Düşleyip Üretelim) adlı koleksiyon sergisi ile, İstanbul’un son 10 yılda hareketlenen tasarım etkinliklerine bir yenisi daha eklenmiş oldu. ‘Let's Stick Together’ sergisinde, dünyanın farklı kültürlerinden tasarımcıların ‘baston’u tema alan işlerine yer veriliyor.



İstanbul’daki sergiyi Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İçmimarlık Bölüm Başkanı Prof. Meltem Eti ve öğrencileri hazırladı.

Prof. Eti sergiyi; “Bu koleksiyonda, tasarımın sanatla buluşmasının çarpıcı ve zengin ifade çeşitliliklerini göreceğiz. Sultanahmet Cumhuriyet Müzesi’nde açılan ‘Let's Stick Together’ sergisine, tasarımcıları ve sanatçıları birlikte düşleyip üretmeye davet ederken; ‘baston’un nesne olarak işlevinin çok ötesinde boyutlara taşındığını birlikte izleyeceğiz” şeklinde değerlendirdi.

Sultanahmet'teki  Cumhuriyet Müzesi'ndeki ‘Let's Stick Together’ (Birlikte Düşleyip Üretelim) sergisi 9 Ekim 2010'a kadar gezilebilir.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/birlikte-dusleyip-uretelim-sergisi-istanbulda_81323.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!