Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bitlis'teki Tarihi Evlerin Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor

Bitlis'te tarihi ve tescilli evlerin restorasyon çalışmalarına başlandı. 405 tescilli tarihi yapının bulunduğu kentte, ilk etapta 40 evde başlatılan restorasyon çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, 9 milyon 100 bin TL ödenek ayrıldı.

yapi.com.tr
Bitlis'teki Tarihi Evlerin Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor

7 bin yıllık geçmişi ve tarihi mimarisiyle adeta açık hava müzesini andıran Bitlis'te, 405 tescilli tarihi ev bulunuyor. Yüzyıllardır ayakta kalmayı başaran kent merkezinin Muştakbaba Mahallesi Alemdar Sokak'taki 12 tescilli tarihi yapı olmak üzere 40 evin restorasyon çalışması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, 9 milyon 100 bin TL ödenek ayrıldı. Restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi yapılara cephe giydirme, dam onarımları, sokak döşemeleri ve aydınlatmaları yapılacak. Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Tanğlay, tarihi evlerin turizme kazandırılması için hazırlanan projeye Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca kaynak ayrıldığını belirterek, amaçlarının kentte tarihi yeniden ayağa kaldırmak olduğunu söyledi.

Bitlis'teki tarihi yapılar Mardin'den daha fazla
DHA'da yer alan habere göre Bitlis’teki tarihi yapıların Mardin'den daha fazla olduğunu hatırlatan Tanğlay, “Alemdar Sokak'ta belediye olarak alt yapı çalışmamız oldu. Hem kanalizasyon, hem içme suyu inşaatımızı tamamladık. Şimdi ise Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleri ile restorasyon çalışmaları devam ediyor. Bilindiği üzere Alemdar Sokak Bitlis’in en tarihi sokağıdır. Restorasyon çalışmalarımız bittikten sonra, bu sokak Bitlis’in eski tarihindeki kimliğini bulacak. Burada evlerde kaplama ve temizleme işlemleri var. Aynı zamanda düşen taşlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yıkılmaya yüz tutmuş evlerimiz yüklenici firma tarafından eski kimliğine kavuşacak" dedi.

Bitlis'in her sokağı tarih kokuyor
Başkan Tanğlay, Bitlis'in her sokağının tarih koktuğunu, bu tarihi yapıların yapılacak olan restorasyon çalışmalarıyla birlikte kentin turizmine büyük katkı sunacağını kaydederek,"Biz de Bitlis Belediyesi olarak elimizden gelen bütün desteği veriyoruz. Bitlis’i tarih konusunda hak ettiği yere taşımayı amaçlıyoruz. Görevimiz boyunca da Bitlis’te tarihi eserler konusunda ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Bitlis’in her sokağı tarih kokuyor. Bunları biraz daha gün yüzüne çıkarmamız lazım. Restorasyonlarını tamamlayıp, tarihi yapılarımızı insanlarımıza tanıtmamız lazım. İnşallah bu sokaklarımızın sayısını çoğaltıp, turizm merkezi olarak insanları buraya çekip Bitlis’in ne kadar kadim bir şehir olduğunu bütün dünyaya anlatacağız. Bitlis geçmişten bugüne bir çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Şu anda kaybolmuş ve bizim bilmediğimiz çok fazla tarihi eserimiz var. İnşallah biz bunları gün yüzüne çıkarıp insanlarımızla paylaşacağız" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bitlisteki-tarihi-evlerin-restorasyon-calismalari-devam-ediyor_173499.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!