Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bitse de Kurtulsak!

Sürücülere saç baş yoldurtan havaalanı trafiği nihayet bitiyor. Atatürk Havaalanı trafiğini kabusa çeviren kavşak ve bağlantı yollarının düzenlenmesi inşaatı çalışmalarında sona gelindi. 5 aydır devam eden inşaat çalışmaları, özellikle sabah ve akşam saatlerinde İstanbullu sürücülere büyük çile yaşatıyor. Saatlerce trafikte kalan vatandaşlar bu

Gazete Habertürk
Bitse de Kurtulsak!

Sürücülere saç baş yoldurtan havaalanı trafiği nihayet bitiyor. Atatürk Havaalanı trafiğini kabusa çeviren kavşak ve bağlantı yollarının düzenlenmesi inşaatı çalışmalarında sona gelindi. 5 aydır devam eden inşaat çalışmaları, özellikle sabah ve akşam saatlerinde İstanbullu sürücülere büyük çile yaşatıyor. Saatlerce trafikte kalan vatandaşlar bu yüzden uçaklarını kaçırırken, havalimanına girmek büyük işkence yaratıyordu. Büyükşehir Belediyesi ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi arasında yapılan protokol gereğince "Atatürk Havalimanı Önü Katlı Kavşak ve Bağlantı yollarının Düzenlenmesi İnşaatı" çalışmaları önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Böylece sürücüleri ve yolculara büyük sıkıntı yaratan trafik yoğunluğu da ortadan kalkacak. Projeyi 52.9 milyon lira ihale bedeli ile alan ÖZKA İnşaat AŞ'nin Şantiye Şefi Engin Numanoğlu, proje kapsamında bitirilen altı köprü ve yolların nisan ayı içerisinde trafiğe açılacağını söyledi.

Köprü ayakları yok

Numanoğlu, altı köprünün İstanbul'da ilk defa uygulanan ''ard germe, yerinde dökme'' metodu ile günde yaklaşık 250 bin aracın geçtiği bölgede mevcut trafiği aksatmayacak şekilde özel kalıp ve iskele sistemleri kullanılarak yapıldığını ifade etti. Numanoğlu, bBu yöntemle genel görünüş ve estetik açısından daha ince ve narin tabliye yüksekliklerinin ve geniş köprü açıklıklarının elde edildiğini kaydetti. Engin Numanoğlu, 'N' köprüsü olarak adlandırılan kemer şeklindeki köprünün maksimum 46 metre açıklıkta olduğunu, havalimanına ve THY B Kapısı'na geri dönüşümü sağlayan 'U' şeklindeki köprünün ise 40 metre açıklıkla geçildiğini ifade etti. Şantiye şefi, her iki köprüde de orta ayaklar yapılmadan bu geçişlerin sağlandığını kaydetti.

Trafik ışığı olmadan kesintisiz yolculuk

Atatürk Havaalanı yolunda süren çalışmalar nedeniyle sürücüler saatlerce trafikte kalıyor, yolcular uçaklarını kaçırıyordu. 24'ü mühendis 250 kişi, 24 saat esasına göre 3 vardiya halinde çalışarak inşaatı bitirmeye çalışıyor. Projeden önce E-5'ten ve Florya yönünden Atatürk Havalimanı ve Dünya Ticaret Merkezi ve Fuar alanına gitmek isteyen bir kişi, en az 3-5 trafik ışığı ile karşılaşıyor, sürücüler ortalama 15 dakika zaman kaybediyordu. Ancak nisan ayından itibaren İstanbullular, E-5 Yolu-Havalimanı-Dünya Ticaret Merkezi ve Fuar Alanı arasında hiç trafik ışığı ile karşılaşmadan kesintisiz seyahat edebilecek. Ayrıca THY Kargo Terminali, THY Teknik AŞ ve VIP Salonu'na da kesintisiz ulaşım sağlanacak.

İnşaat süresince 24'ü mühendis 250 kişinin 24 saat esasına göre 3 vardiya halinde çalıştığını, 7 kilometre yol ve 12 kilometre altyapı çalışmasının bitirildiğini, ayrıca bölgenin atık su, içme suyu, doğal gaz, haberleşme ve elektrik deplaselerinin de gerçekleştirildiğini anlatan Numanoğlu, yol ve köprülerin trafiğe açılmasıyla birlikte peyzaj ve çevre düzenlemelerinin de yapılacağını söyledi.

Uygarlık köprüsü anıtı

Havalimanı A Kapısı girişinde yapılan ''ufo'' görüntüsünü hatırlatan dairesel kanopinin oldukça ilgi çektiğini ifade eden Numanoğlu, İstanbul'un dünyada iki kıta üzerine oturmuş tek kent oluşundan hareketle, Asya ve Avrupa'yı fiziksel anlamda birleştiren, Doğu ve Batı uygarlıklarının birleşmesini simgeleyen yüksekliği 15 metreye ulaşan ''Uygarlık Köprüsü'' anıtının da orijinal projesine sadık kalınarak yeniden yapılmakta olduğunu sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bitse-de-kurtulsak_78038.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!