Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Biz Kuruttuk, Onlar Yeşertecek

“Küresel ısınma bizden çok gelecek kuşakları etkileyecek” diyen çevreci örgüt Greenpeace, çevreci kuşaklar yetiştirmek için kolları sıvadı. ‘Green School’ (Yeşil Okul) adlı proje, çocukların çevre suçlarının etkilerine katlanmak yerine, değişime öncülük etmesini hedefliyor. Çocukları, yaşadıkları gezegene ve dünyadaki tüm canlılara duyarlı hale

Radikal Gazetesi
Biz Kuruttuk, Onlar Yeşertecek

“Küresel ısınma bizden çok gelecek kuşakları etkileyecek” diyen çevreci örgüt Greenpeace, çevreci kuşaklar yetiştirmek için kolları sıvadı. ‘Green School’ (Yeşil Okul) adlı proje, çocukların çevre suçlarının etkilerine katlanmak yerine, değişime öncülük etmesini hedefliyor. Çocukları, yaşadıkları gezegene ve dünyadaki tüm canlılara duyarlı hale getirecek atölye çalışmaları pilot okul seçilen İstanbul Özel BJK İlkokulu’nda başladı.

Altı hafta sürecek çalışmalarda çocuklar kendilerini ve eğitim ortamlarını çevreye uyumlu hale getirmeyi öğrenecek. Proje Sorumlusu Asu Sanem Kaya, “Günümüzde okullarımız bile su, enerji, yiyecek, kâğıt gibi değerlerin ve doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesinde rol oynuyor. Oysa okullar bir yandan çevreci nesiller yetiştirirken diğer yandan da uygulanabilir çevresel değişimleri hayata geçirme konusunda büyük bir potansiyele sahip” diyor.

Her rengin bir gereği var

Greenpeace’in amblemlerinden biri olan gökkuşağının, her biri farklı anlam taşıyan altı rengi, projenin de eğitim konseptini oluşturuyor. Greenpeace’in belgelendireceği çevreye tam uyumlu okullardan biri olmak için öğrencilerin bu gökkuşağının her renginin gereklerini yerine getirmesi şart. Öğrenciler sarı için okuldaki atıkları cam ve kâğıt olarak ayıracak, mor için okuldaki temizlik malzemelerini organik hale getirecek, yeşil içinse bir ‘Güneş Ağacı’ kurup okulun dış aydınlatmasında bu ağacın ürettiği elektrikten yararlanacak. Kırmızı kantinde organik meyve suları satarak, turuncu projeyi duyuracak imza kampanyaları düzenlenerek tamamlanacak.

Öğrendiklerini evde de uygulayan çocuklar ailelerini ve komşularını da çevreyi korumaya çağırıyor. Araştırmalara göre daha yeşil ve sağlıklı ortamlarda eğitim gören öğrenciler sayısal alanda yüzde 20, sözel alanda yüzde 26 daha fazla gelişme gösteriyor.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/biz-kuruttuk-onlar-yesertecek_67576.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!