Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Bizi Çin Kurtardı' Diyen Doğaltaşçıdan Fuarda Cip Jesti

Ali Kahyaoğlu, doğaltaş sektörünün küresel krizde Çin sayesinde ayakta kaldığını belirterek "Çin olmasa biz batardık, pek çok ocak ve fabrika kapanırdı" dedi. Kahyaoğlu, "6. Uluslararası Mermer, Doğaltaş Ürünleri ve Teknolojileri Naturel Stone" fuarında en fazla ihracat gerçekleştirilen Çin'e bir jest olarak 1 katılımcı ve 1 ziyaretçiye çekilişle

Referans Gazetesi
'Bizi Çin Kurtardı' Diyen Doğaltaşçıdan Fuarda Cip Jesti

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kahyaoğlu, doğaltaş sektörünün küresel krizde Çin sayesinde ayakta kaldığını belirterek "Çin olmasa biz batardık, pek çok ocak ve fabrika kapanırdı" dedi. Kahyaoğlu, "6. Uluslararası Mermer, Doğaltaş Ürünleri ve Teknolojileri Naturel Stone" fuarında en fazla ihracat gerçekleştirilen Çin'e bir jest olarak 1 katılımcı ve 1 ziyaretçiye çekilişle Çin malı Cherry Tiggo 3 Lusso jeep hediye edeceklerini belirtti.

Çinli alıcıların Türkiye'deki ocaklardan bozuk taşları bile satın aldığını ve iyi fiyat ödediklerini söyleyen Kahyaoğlu, "Çin'den korkmak yerine Çin'e neler satabiliriz bunun için çalışmalıyız. Türkiye, Çin'in Arap ülkeleri ve Türki cumhuriyetlere açılan kapısı olabilir" diye konuştu.

Kahyaoğlu, kriz ortamında ihracat rakamlarının 2007 rakamlarına döndüğünü ifade ederek "Son 8 yılda hep yüzde 20-25 artışlara alışmıştık. Şu anda sudan çıkmış balık gibiyiz ama 2010'da yükseliş bekliyorum" dedi. Doğaltaş sektörü ihracatının 2009 Ocak-Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,8 azalarak 875 milyon dolar olarak gerçekleştiğini hatırlatan Kahyaoğlu, aynı dönemde Çin'e yapılan ihracatın ise yüzde 6,3 arttığını belirtti. Kriz ortamında iç piyasada fiyatların indiğini ve fabrika ile ocaklarda 3 vardiya yapılan çalışmaların tek vardiyaya düştüğünü açıklayan Kahyaoğlu, istihdam kaybının yüzde 30-35 civarında olduğunu kaydetti.
 
Parayı Çin'den kazandık

Kahyaoğlu, 5 Kasım tarihinde CNR'da başlayacak olan "6. Uluslararası Mermer, Doğaltaş Ürünleri ve Teknolojileri Naturel Stone" fuarında 1 katılımcı ve 1 ziyaretçiye çekilişle Çin malı Cherry Tiggo 3 Lusso jeep hediye edeceklerini açıkladı. "Parayı Çin'den kazandık ve biz de onlara böyle bir jest yapmayı düşündük" diye konuşan Kahyaoğlu, söz konusu fuarın Türkiye'nin en büyük doğaltaş fuarı olduğunu vurguladı.

Yaklaşık 400 firmanın fuarda yer alacağını söyleyen Kahyaoğlu, "Fuar organizasyonundaki başarımız, sektörümüzde dünyanın 1 numarası olan Verona Fuarcılık'ın dikkatini çekti. Bize ulaştılar ve önümüzdeki yıldan itibaren o fuara Türkiye'den katılımı biz organize edeceğiz" dedi. Kahyaoğlu son olarak önümüzdeki yıl yapılacak fuara dünya çapında 40 mimarın da katılacağını sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bizi-cin-kurtardi-diyen-dogaltascidan-fuarda-cip-jesti_73864.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!