Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bodrum’a 25 Milyon Dolar Yatırdı, ‘Her Şey Dahil’in Karşısına Dikildi

Bodrum’da Babil’in Asma Bahçeleri’nden esinlenilerek yapılan Gardens of Babylon 25 milyon dolar yatırımla tamamlandı. Çakırlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, Türk turizminin dünyada ilk üçe girebilmesi için ‘her şey dahil’ sisteminden vazgeçmesi gerektiğini ileri sürdü ve “Turizmin 12 aya yayılabilmesi için butik otellerin

Hürriyet Gazetesi
Bodrum’a 25 Milyon Dolar Yatırdı, ‘Her Şey Dahil’in Karşısına Dikildi

Çakırlar Şirketler Grubu tarafından Bodrum’da Babil’in Asma Bahçeleri’nden esinlenilerek yapılan Gardens of Babylon 25 milyon dolar yatırımla tamamlandı. Çakırlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, Türk turizminin dünyada ilk üçe girebilmesi için ‘her şey dahil’ sisteminden vazgeçmesi gerektiğini ileri sürdü ve “Turizmin 12 aya yayılabilmesi için butik otellerin çoğalmasından yanayım. Bodrum’a daha fazla para harcayan turisti çekmeliyiz” dedi. Turizmde kişiye özel hizmetlerin artırılması, golf, dalgıçlık ve sağlık turizmine yönelik tesisler kurulması gerektiğine işaret eden Çakır, “Türk turizmini yabancı turiste çok ucuz pazarlıyoruz. ‘her şey dahil’ sistemine alternatif üretmemiz gerekiyor. İnsanların kendini özel hissedebileceği, özel mekanlar yaratılmalı. Bodrum’a yabancı turistlerin, diğer otellerde ödediğinin on mislini ödeyebileceği, düzgün hazırlanmış tesisler gerekiyor” diye konuştu.

Hafta sonu tatilcisi

Recai Çakır, son 5 yıldır Rus turistlerin Bodrum’u tercih ettiğine de değinerek, şunları söyledi: “Alternatif olarak Bodrum’a gelenler her yıl düzenli gelmeye başlıyor. Kazaklar, İngiliz ve Hollandalı turist sayısında sürekli bir artış var. Yerli turist ise artık perşembe veya cumadan gelip pazar günü gitmeye başladı. Butik otel sayısının artması, 12 ay hizmet vermeleri çok katkı sağladı. Buranın, kışını yaşamak isteyenlerin sayısı artıyor.”

Gardens of Babylon’da 74 rezidans, 28 göl villası, 23 kral dairesi, bir de penthouse olmak üzere toplamda 126 daire olduğunu söyleyen Çakır, şöyle konuştu: “Fiyatları 350-850 bin Euro arasında değişen rezidansların yüzde 95’i satıldı. Rezidans sahipleri dairelerini bize işletmeye verebiliyorlar. Kârın yüzde 75’ini rezidans sahiplerine vermek üzere, yüzde 50’sini biz işletiyoruz. Böylece yatırımlarını 7 yılda karşılayabilecekler. Kral dairelerinin gecelik fiyatı sezona göre 400 Euro ile 900 Euro aralığında değişiyor. Yıl sonuna kadar tanıtım kampanyası düzenledik. Fiyatlarımız da yüzde 50 indirim uyguluyoruz.”

Memeyi küçült Babylon’da kal

Meme küçültme, büyütme, burun estetiği ve saç ektirme gibi hizmetlerin Bodrum’da bulunan özel hastanelerde yaptırılıp, rehabilitasyon döneminin Gardens of Babylon’da geçirilebileceğini söyleyen Dr. Ender Saraç, “Burası için İstanbul’daki kliniğin yatılı versiyonu diyebiliriz. Pek çok kişi İstanbul’da estetik olmak istemiyor. Çünkü rehabilitasyon döneminde ortalıkta çok görünmek istenmiyor. Estetik için Bodrum’da yurtdışına alternatif bir hizmet veriyoruz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bodruma-25-milyon-dolar-yatirdi-her-sey-dahilin-karsisina-dikildi_71877.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!