Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bodrum’da Doğanın Dengesi Bozuluyor

Bodrum’un Yalıkavak, Gündoğan ve Güvercinlik Mahalleleri’ndeki beş yıldızlı otel ve tatil sitelerinin Maldivler olma heyecanına Turgutreis de katıldı. Kamyonlarla getirilip dökülen beyaz maddenin ne olduğu mahallede ilgi konusu oldu.

yapi.com.tr
Bodrum’da Doğanın Dengesi Bozuluyor

Bodrum sahillerine maden ocaklarından getirdikleri mermer tozu ve benzeri malzemeleri sahil ve koylara döken turistik işletmelere bir yenisi Turgutreis Mahallesi  Bahçelievler Mevkii'nde eklendi. Daha öncede STK'ların sahili halka kapattığı gerekçesiyle eylem ve basın açıklamaları yaptığı otelin sahiline kamyonlarla getirilen kumların duvar yıkılarak plaja döküldüğü ardından yıkılan duvarın yeniden örüldüğü belirtildi.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; kumun çok ince açık renk olduğunu belirten görgü tanıklarından Veysel Çelik “Bu kum Turgutreis veya bu bölgede yok. Kamyonlarla getirdiler sanıyorum yarın da plajın içine sererler. Sadece sahil değil denizin içindeki canlılara da zararlı olan bu tür nereden geldiği belli olmayan kumları döken tesislere verilen cezalar, sanıyorum yeterli olmuyor, adam cezayı ödüyor ama kumu da döküyor.” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz açıklamasında “Bodrum kıyılarında, Anayasa ve yasalar hilafına işletmelerin turizm adına sığınarak kıyılara yaptıkları fütursuz müdahaleler sonucu, kıyıların doğal yapısı bozuldu, bozuluyor. Kıyıların taşı, kumu, doğal yapısı değiştirilerek, ortadan kaldırılarak oluşturulan bu sahillerdeki akla hayale gelmeyecek haksız ve hukuksuz müdahaleler kıyıyı, denizi, denizdeki canlıyı, bizleri, sürdürülebilir yaşamı ve elbette turizmi de yok ediyor. Oysa “Sürdürebilir Turizm, Sürdürebilir Çevre ile mümkündür.” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bodrumda-doganin-dengesi-bozuluyor_184926.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!