Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Boğaz'ın Dibine Fırat Borusu

110 milimetre ile dünyanın en kalın borusunu ürettiğini açıklayan Fırat Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Demir, bu borularla 'Boğaz Geçiş Projesi' kapsamında Melen Çayı'ndan Ömerli Barajı'na gidecek olan suyu taşıyacaklarını söyledi.

Milliyet Gazetesi



10 milimetre ile dünyanın en kalın borusunu ürettiğini açıklayan Fırat Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Demir, bu borularla 'Boğaz Geçiş Projesi' kapsamında Melen Çayı'ndan Ömerli Barajı'na gidecek olan suyu taşıyacaklarını söyledi. Bu borular Boğaz'ın dibinden geçirilecek ve her gün Avrupa yakasına 300 bin metreküp su pompalanacak.

Demir, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: "İSKİ tarafından Melen Çayı'ndan Ömerli Barajı'na getirilen içme suyu, ürettiğimiz borularla boğazın altından Salacak-Sarayburnu arasına döşenecek. Avrupa yakasına her gün 300 bin metreküp ek su pompolanacak. Melen Projesi'nin 20 Ekim'de tamamlanacağı biliniyor. Biz üretimimizi 30 Eylül'de bitireceğiz. Zaten ürettiğimiz boruları da bekletmiyoruz direkt sevk ediyoruz."

100 yıl garantili
Fırat Altyapı Satış Müdürü Mehtap Uluceviz de, yeni geliştirdikleri 110 milimetrelik boru hakkında şu bilgiyi verdi:

"Borularımız, 100 yıl garantili. Boğazın suyu zorlu ama basınca dayanıklı, korozyona uğramıyor ve kaynak yöntemi ile birleştirildiği için de ek bir boru gibi işlev görüyor. İçme suyu taşıyacak olmasından ötürü gerek Almanya'dan gerekse Sağlık Bakanlığımızdan onaylı ve hijyeniktir."

Birçok ülkeye ihracat yapan Fırat, ürettiği yeni boruları yurtdışında da satışa çıkaracak. Şirket, öncelikle komşu ülkelere ihracata hazırlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bogazin-dibine-firat-borusu_56039.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!