Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Boğaz'ın Tarihi Eser Yalıları Satışta

Dünyanın gözdesi olan İstanbul’un yalıları, Boğaz’ın etrafını sarıyor. Boğaz’ın her iki yakasında bulunan yalılar yerli yatırımcının olduğu kadar, yabancıların da dikkatini çekiyor. Dalgalı bir seyir izleyen döviz kuru karşısında yabancı yatırımcı kazansada, satışların TL ile değerlerinde yapılmasıyla sorunun önüne geçiliyor.

yapi.com.tr
Boğaz'ın Tarihi Eser Yalıları Satışta

Yalı satışını yapan emlakçılar, bu dönemde gayrimenkul sektöründeki yavaşlamanın yalı satışlarında da ortaya çıktığını vurgulayarak, beklenen fiyat düşüşlerinin yaşanmayacağını kaydediyor. Çoğu tarihi değere sahip yalı ve yol yalıları ihtiyaç nedeniyle satılmıyorsa değerini ve konumunu koruyor.

Bebek’ten Yeniköy’e
Yalılar Avrupa yakasında özellikle Bebek, Baltalimanı, Rumelihisarı, Emirgan, İstinye, Yeniköy hattında yer alıyor. Bebek’ten Yeniköy’e uzanan bu 7 kilometrelik hat üzerinde 7 milyar liralık yalılar bulunuyor. Yalılar; kendi iskelesi olan yalılardan tarihi eser yalılara ve turizm için uygun olan yalıya kadar çeşitleniyor.

En şanslısı ‘hisar’lar
Emlak Kulisi'nde yer alan habere göre Boğaz’ın yalı çeşitliliği bakımından en şanslıları ise her iki yakada karşılıklı olan ‘hisar’lar. En fazla satılık yalı Boğaz’ın incileri Rumelihisar’ı ve Anadoluhisarı’nda bulunuyor. Bu karşılıklı hat aynı zamanda tarihi bakımdan da yalılara büyük değer yüklüyor.

En pahalısı Sarıyer'de
Rıhtımlı, bahçeli, geniş araziler içinde yer alan yalılardan, daha mütevazı yalılara kadar birçok yalı çeşit çeşit fiyatla satışa sunuluyor. Mevcut satılık durumda olan yalılar içinde en pahalısı 650 milyon lira ile Sarıyer’de ve 570 milyon lira değeri ile Bebek’te bulunuyor. Tarihi eser olarak satılan yalı, binlerce metrekarelik arazisi; onlarca odasıyla dikkat çekiyor. Yine aynı bölgede 530 milyon lira, 400 milyon lira ve 375 milyon liraya satılık olan yalılar bulunuyor.

Yeniköy de yalı piyasasında büyük değer oluştururken, Anadolu yakasının yalıları arasında ise Kanlıca fiyatlarıyla dikkat çekiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bogazin-tarihi-eser-yalilari-satista_171652.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!