Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Bolu Tüneli’nde 180 Kaza, Ölümlerin Hepsi Aynı Yönde

Ölümlü kazaların tamamı tünelin Ankara-İstanbul yönünde oldu. Tünelin İstanbul-Ankara yönü 23 Ocak 2007’de, Ankara -İstanbul istikameti ise 7 Mayıs 2007’de trafiğe açılmıştı. İstanbul-Ankara istikametinde ikisi yaralamalı, 22’si maddi hasarlı 24 trafik kazası olurken 11’i tek taraflı bariyere çarpma, sekizi arkadan çarpma ve beşi de çarpışma

Radikal Gazetesi
Bolu Tüneli’nde 180 Kaza, Ölümlerin Hepsi Aynı Yönde

Bolu Dağı Tüneli’nde açıldığından beri meydana gelen 180  kazada dokuz kişi öldü, 130 kişi yaralandı. Ölümlü kazaların tamamı tünelin Ankara-İstanbul yönünde oldu. Tünelin İstanbul-Ankara yönü 23 Ocak 2007’de, Ankara -İstanbul istikameti ise 7 Mayıs 2007’de trafiğe açılmıştı. İstanbul-Ankara istikametinde ikisi yaralamalı, 22’si maddi hasarlı  24 trafik kazası olurken 11’i tek taraflı bariyere çarpma, sekizi arkadan çarpma ve beşi de çarpışma sonucu meydana geldi.

Ankara -İstanbul yönünde ise toplam 156 kaza oldu. Kazaların yedisi ölümlü (toplam dokuz ölü), 43’ü yaralamalı (127 yaralı), 106’sı maddi hasarlıydı.54’ü bariyere çarparak tek taraflı, 69’u arkadan çarpma, 23’ü yandan çarpma ve 10’u ise duran araca çarpma şeklinde yaşandı. Tünelin Avrupa standartlarında olduğunu ifade eden Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, “Ama sürücülerimiz Avrupa standartlarında değil, kurallara uyulmuyor” görüşünde:

“Tünelde hız sınırı konmuş, 70 kilometre süratle gidilebilir diye. Tünelin İstanbul istikametine 4.5 kilometrelik bir virajlı eğim var. Yüzde 4 derecelik bir eğim var. Tünel içerisinde kamyonlar genellikle 90 ile 100 kilometre, otomobiller ise 120 ile 130 kilometre sürat ile gidiyorlar. Tünel çıkışında bu sürat biraz daha artıyor. Halbuki orada hem eğim, hem viraj var. Yağışlı, karlı ve buzlu havalarda risk daha da artıyor. Tünelde, aşırı süratten kaynaklanan kaza söz konusu.”

Vali, Bolu otoyolundan günde 36 bin aracın geçtiğin ve sayının bayram tatilinde ikiye katlanacağını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bolu-tunelinde-180-kaza-olumlerin-hepsi-ayni-yonde_63916.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!