Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bolu Tüneline Karşı Esnaf Birliği

Bolu tünelinin açılmasıyla birlikte bölgedeki 8 restoran sahibi müşteri kaybetme endişesiyle bir araya geldi. Kaynaşlı - Tünel girişinde 8 restoranlı bir tesis açacaklar.

Milliyet Gazetesi/Eylem TÜRK
Bolu Tüneline Karşı Esnaf Birliği

olu Dağı Tüneli'nin İstanbul - Ankara yönüne ulaşıma açılmasıyla birlikte bölgenin en büyük tesislerinden biri olan Ulusoy Bolu Dağı Tesisleri 15 Şubat'ta kapanıyor. Bölgede bulunan diğer restoran sahipleri ise müşteri kaybetme endişesiyle güçlerini birleştirdi.

Tünelle birlikte Bolu Dağı molalarının güzergâhı da değişirken mevcut tesislerin sahipleri yeni güzergâhta yer almak için ortak bir girişim başlattı.

Bolu Dağı üzerindeki 8 restoran sahibi güç birliği yaparak Kaynaşlı - tünel girişinde belirledikleri bir arazi üzerine 8 restoranlı bir tesis yapmayı planlıyor. Yeni restoran projesini Bayındırlık Bakanlığı'na sunduklarını söyleyen Bolu Dağı üzerinde kurulu Sebahattin'in Yeri restoranının sahibi Sebahattin Aydın, "Yeni arazide karşılıklı restoran kuracağız. Bir de hepimizin ortak olarak işleteceği, çevre köylülerin ürettikleri ürünlerin satılacağı bir mağaza açmayı planlıyoruz" dedi.

70 bin YTL harcadı
Yeni projenin 40 trilyona mal olacağını kaydeden Aydın, "Yeni restoranlar dağ evine benzer bir mimariye sahip olacak. Dağ yolu üzerinde bulunun mevcut restoranları ise kapatmayı düşünmüyoruz" diye konuştu. Aydın, ayrıca tünel istikametindeki restoran alanlarına da talip olduklarını belirtti.

Sebahattin'in Yeri 1999 yılında işletmeye açıldı. Günde 1500 kişi ağırlayan ve 50 işçinin çalıştığı bu işletmenin diğerlerinden farkı ise Akçaabat Köftesi ile ünlü olması. Kendisi de Akçaabatlı olan Sebahattin Aydın, isimlerini kısa bir süre önce tescil ettirdiklerini, markalaşma ve kalite konusunda ciddi adımlar attıklarını belirtti.
Aydın, "Bundan bir süre önce müşterilerimize iyi bir hizmet sunabilmek için 70 bin YTL'ye tuvalet yaptırdık" dedi.

Sebahattin'in yerinin bir başka özelliği de yöresel ürünlerin satıldığı büyük bir markete sahip olması. Bolu Dağı yol güzergahında Sebahattin'in Yeri gibi onlarca restoran bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bolu-tuneline-karsi-esnaf-birligi_51748.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!