Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Boran Ekinci

İnşaat sektörünün tanınmış isimlerinden Mimar Boran Ekinci, Konya Selçuklu Parkı’ndan Dubai DEA Lojman Binası’na, İstanbul Ursa Tersanesi’nden Tepe Konutları’na, ODTÜ Ar-Ge Binası'ndan İzmir Finansbank Bölge Müdürlüğü Projesi’ne kadar pek çok projenin altına imzasını attı.

yapi.com.tr/Filiz YAVUZ



img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/20002006/haberler\haber_dosyalari\Boran_ekinci\49822.jpg"align="left" hspace=5 vspace=5>İnşaat sektörünün tanınmış isimlerinden Mimar Boran Ekinci, Konya Selçuklu Parkı’ndan Dubai DEA Lojman Binası’na, İstanbul Ursa Tersanesi’nden Tepe Konutları’na, ODTÜ Ar-Ge Binası'ndan İzmir Finansbank Bölge Müdürlüğü Projesi’ne kadar pek çok projenin altına imzasını attı.

Deneyimli mimar, www.yapi.com.tr ile Şubat 2006’da yaptığı röportajda “İyi meslektaşların olması çok önemli. Hem rekabet, gelişimi de beraberinde getiriyor. Bir kişi iyi bir bina yapınca diğerlerine cesaret ve şevk veriyor" şeklinde konuşuyor. Bu yüzden yakın gelecekte mimarlığın gelişiminin olumlu olacağına inanan Ekinci, mimari yaklaşımını yapılarda kullanılan malzemelerin özünü, kapasitesini ve gücünü değerlendirmek, teknik bilgi desteği ile imalat kolaylığı sağlamak, güncel gelişmeleri takip etmek ve ileri teknoloji kullanmak, minimalist, sade bir anlayışa sahip olmak, kullanılan malzeme ve detaylarda kaliteye önem vermek, yapı maliyetinde hedefe ve bütçeye yönelik ekonomik çözümler üretmek, yapıya özel çözümler bulmak, yenilikçi ve yaratıcı arayışlarda bulunmak olarak özetlerken, proje tekniği ile ilgili kriterlerini ise; detaylara önem vermek, bitmiş proje üretmek, mühendislik projeleri ile tam uyumlu kontrollü proje üretmek, proje ve uygulama sürecinde uzmanlarla sürekli diyalog halinde bulunmak, üretici firmalarla tasarım aşamasından başlayan çalışmalarda detay geliştirmek ve uygulanabilir ve gerçekçi proje üretmek şeklinde sıralıyor.

Ekinci , “Mimarlıklar 09” başlığıyla 21 Aralık 2006 tarihinde Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan etkinlikte, daha detaylı olarak mimari yaklaşımını ve projelerini anlatacak.

Ödülleri
İmza attığı projelerle adından söz ettiren Ekinci, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yeni Birlik Binası Proje Yarışması’nda 1. Mansiyon Ödülü’nü aldı. ODTÜ Ar-Ge Binası Yarışması’nda Birincilik Ödülü’ne sahip olan Ekinci yine ODTÜ Ar-Ge Binası ile THBB 2004 Onur Ödülü’ne layık görüldü. Ekinci, Fethiye Marina ile 2004 yılında IX. Ulusal Mimarlık Ödülleri Yapı Dalı -Yaşam Çevresi Başarı Ödülü’nü alırken, Mecidiyeköy Konut Bloğu ile de 2006 yılında X. Ulusal Mimarlık Ödülleri Yapı Dalı Başarı Ödülü’ne Hakan Dalokay ile birlikte layık görüldü. Zafer Akay ve Ahmet Ardıçoğlu ile KAM Sempozyumu Proje Onur Ödülü, Ekonomik Konut Öğrenci Yarışması İkincilik Ödülü, Kent-Koop. Öğrenci Yarışması Onur Ödülü ise Ekinci’nin sahip olduğu diğer ödüller.

Boran Ekinci
1963 yılında Diyarbakır’ da doğdu. 1987 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. 1987-1988 arasında kısa sürelerle Ekinciler ve Ort. İnşaat Şirketi’nde çalıştı. 1989’da Hakan Dalokay ile birlikte İstanbul’da Dalokay – Ekinci Mimarlık’ı kurdu. 1991 yılında İstanbul’dan ayrılıp Ankara’ da Boran Ekinci Mimarlık Bürosunu açtı. Büroyu 1994’te Boran Ekinci Mimarlık Ltd. Şiketi’ne dönüştürdü. 1996 yılında şirketi İstanbul’a taşıdı.
Boran Ekinci çalışmalarına halen İstanbul’da devam ediyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/boran-ekinci_49822.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!