Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Borç için Önce Ankara Belediyesi Kapatılmalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, AKP’nin bazı belde belediyelerini kapatmak için çıkardığı yasayı hatırlatarak, "Bu 900 belediyenin hazineye borç yükü 1 milyar lira, eski parayla 1 katrilyon. 1 katrilyon borcu var diye biz 900 belediyeyi kapatacaksak o zaman önce Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni kapatmak lazım çünkü 4,5 katrilyon borcu var"

Hürriyet ANKARA
Borç için Önce Ankara Belediyesi Kapatılmalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, AKP’nin bazı belde belediyelerini kapatmak için çıkardığı yasayı hatırlatarak, "Bu 900 belediyenin hazineye borç yükü 1 milyar lira, eski parayla 1 katrilyon. 1 katrilyon borcu var diye biz 900 belediyeyi kapatacaksak o zaman önce Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni kapatmak lazım çünkü 4,5 katrilyon borcu var" dedi.

Güdül ilçesi Yeşilöz beldesinde 4. Çınardibi Şenliği’ne Ateş’in yanısıra CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Şenlikte konuşan Ateş, "Bizim Türk toplumumuz, suyu getirenle destiyi kıranı ayırt eden bir toplumdur" diyerek, şunları kaydetti:

"Adalet ve Kalkınma Partisi, Türkiye’nin bütün sorunlarını tamamlamış gibi gözünü belde belediyelerimize dikti. Onları ’kapatacağız’ dediler ve nitekim TBMM’den kapatma kararını çıkardılar. Ama biz CHP olarak dedik ki; ’Kardeşim, sen niye bu kadar belediyeyi kapatıyorsun?’ Gerekçe ne biliyor musunuz? Bu 900 belediyenin hazineye borç yükü 1 milyar lira, eski parayla 1 katrilyon. 1 katrilyon borcu var diye biz 900 belediyeyi kapatacaksak o zaman önce Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni kapatmak lazım çünkü 4,5 katrilyon borcu var.

Dünyanın her yerinde ’demokrasi, demokrasi’ deyip duruluyor, demokrasinin öğesi olan yerel yönetimlerdir. Belediyeler olmasa sizlere bu hizmetleri kim getirecek, bu hizmetler bir belediye eliyle sizlere gelebilir. Ama biz bunu AKP’ye dinletemedik."

http://www.yapi.com.tr/haberler/borc-icin-once-ankara-belediyesi-kapatilmali_70815.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!