Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Borçelik Teknik Akademi’den Avrupa’da Başarı

Avrupa Komisyonu, Mesleki Eğitim ve Öğretim Hareketliliği kapsamındaki Avrupa Mesleki Beceri Haftası bünyesinde düzenlenen Mesleki Eğitimde Mükemmellik Ödüllerine “Kadına Güç İş Yok” ve “Meslek Lisesi Öğrenci Gelişim Programı” ile katılan Borçelik Teknik Akademi finale kalan iki kuruluştan biri olma başarısı gösterdi.

yapi.com.tr
Borçelik Teknik Akademi’den Avrupa’da Başarı

Borçelik çalışanlarının profesyonel yetkinliklerini artırmak, sektörde mesleki ve teknik eğitimi geliştirmek için 2014 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Borçelik Teknik Akademi, Avrupa Mesleki Beceri Haftası bünyesinde düzenlenen yarışmada önemli bir başarıya imza attı.

Avrupa Komisyonu, Mesleki Eğitim ve Öğretim Hareketliliği kapsamında 9 - 13 Kasım 2020 tarihleri arasında Avrupa Mesleki Beceri Haftası bünyesinde düzenlenen Mesleki Eğitimde Mükemmellik Ödüllerine “Kadına Güç İş Yok” ve “Meslek Lisesi Öğrenci Gelişim Programı” ile katılan Borusan Teknik Akademi iş başında eğitim kategorisinde finale kalan iki kuruluştan biri oldu.

Kadına Güç İş Yok programı üretimde kadın istihdamını artırdı
Kadınların çelik sektörünün üretim sürecinde daha fazla istihdam edilmesine ve ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilen “Kadına Güç İş Yok” programı son derece başarılı sonuçlar verdi. 26 kadın kursiyere tavan vinci ehliyet programı gibi teknik eğitimlerin yanı sıra kişisel gelişim ve mentor-menti programı gibi 250’şer saatlik kapsamlı teorik ve pratik eğitimler verildi. Program sonucunda eğitimlerini tamamlayan 26 kadın üretim içinde farklı hatlarda istihdam edildi.

Toplumsal cinsiyet eşitliğini ve sanayide kadın istihdamını destekleyen Kadına Güç İş Yok projesi işgücü piyasasına erişim olanakları arttırılmış, statüleri güçlendirilmiş kadınlar ile toplumsal cinsiyet eşitliğinin gelişimine katkı sağlıyor.

Meslek lisesi öğrencilerine güçlü destek
Borçelik Teknik Akademi’nin üzerinde durduğu konular arasında meslek lisesi öğrencilerinin eğitiminin desteklenmesi de yer alıyor. “Meslek Lisesi Öğrenci Gelişim Programı” bu amaçla hayata geçirildi. Program meslek lisesi öğrencilerinin, teknik yetkinliklerini kusursuzlaştırma parolası ile öğrencileri 11. sınıftan itibaren eğitiyor. Aynı zamanda kendi alanlarında deneyim sahibi yetkin Borçelik çalışanları ve yöneticileri kariyer yolculuğunda öğrencilere koçluk yapıyor.

Borçelik Teknik Akademi eksiklerini tamamlamak üzere ek eğitimler ve deneyim kazanmaları için etkili staj imkanları sunarak öğrencileri eğitim hayatlarının sonuna kadar destekliyor. Borçelik Teknik Akademi Covid-19 salgını süresince de elektrik, metal ve makine konularındaki online derslerle öğrencilerin gelişimlerine destek olmaya devam etti.

Borçelik Teknik Akademi’nin başarısı uluslararası platformlarda da takdir ediliyor
Borçelik Genel Müdürü Kerem Çakır
Borçelik Teknik Akademi’nin finale kalmasıyla ilgili şunları söyledi: “Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen bir yarışmada bu başarının elde edilmesini çok önemsiyorum. Borçelik’in değerleri üzerinde yükselen Borçelik Teknik Akademi sadece şirketimiz için değil, sektörümüz için de çok önemli bir eğitim ve bilgi kurumu haline gelmiştir. “Kadına Güç İş Yok” ve “Meslek Lisesi Öğrenci Gelişim” programları ile alınan sonuçlar, Borçelik Teknik Akademi’nin başarısının sınırlarımızın ötesinde, uluslararası platformlarda da takdir edilmeye başlandığını gösteriyor. Bu, bütün Borçeliklilerin gurur ve mutluluk duyması gereken bir başarıdır.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/borcelik-teknik-akademiden-avrupada-basari_182920.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!