Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bornova’ya Kültür Merkezi Müjdesi

Bornova’nın merkezinde inşaatı çukur halinde yıllardır bekleyen dev kültür merkezi sonunda yapılıyor. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın son İzmir ziyareti sırasında konunun gündeme geldiği belirtildi. Günay ile Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın kültür merkezinin belediyeye devri konusunda prensipte anlaştıkları öğrenildi.

Milliyet Gazetesi
Bornova’ya Kültür Merkezi Müjdesi

Bornova’nın merkezinde inşaatı çukur halinde yıllardır bekleyen dev kültür merkezi sonunda yapılıyor. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın son İzmir ziyareti sırasında konunun gündeme geldiği belirtildi. Günay ile Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın kültür merkezinin belediyeye devri konusunda prensipte anlaştıkları öğrenildi. Kültür Bakanlığı’nın ödenek ayırmaması nedeniyle inşaat faaliyetlerinin durduğunu hatırlatan Başkan Sındır, şöyle konuştu:

“Kültür Bakanı Ertuğrul Günay İzmir’e geldiğinde birlikte Yeşilova Höyüğü’nü beraber gezdik. Orada ben Bornova’da çukur olarak adı geçen kültür merkezinin ne olacağını sordum. Ödenek olmadığını söyledi. ‘Ama Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Bakanlık olarak üçlü bir protokol düşünüyoruz. Bornova Belediyesi’ni de buna katalım. Yüzde 25 ortaklık ile projeyi tamamlayalım”.

Belediye yapmaya hazır

“İzmir Valisi Cahit Kıraç, Bakan’a, ‘Bizim bütçemiz yeterli olmaz. Bornova Belediyesi orayı yapsın. Onlara devredelim’ teklifinde bulundu. Günay da, ‘İyi o zaman siz alıp yapın’ dedi.” bilgisini veren Sındır Günay’a belediye olarak kültür merkezini tamamlamaya hazır olduklarını ilettiğini vurguladı.

Sındır şu bilgileri verdi: “Çalışmayapıp  Valimizle birlikte size gelip görüşelim’ dedim. ‘Bekliyorum. Buyurun gelin. Hemen orayı size devredelim’ dedi. Bakan Günay’ın  kafasında orayı Bornova Belediyesi’ne devretmek var. Bornova halkı da kültür merkezinin bir an önce tamamlanmasını istiyor. Çünkü Bornova’da 200-250 kişilik salonlardan öteye bir salonumuz bile yok. Tiyatro, opera, bale gibi kültür-sanat faaliyetleri için orası bir ihtiyaca cevap verecek.” İnşaat maliyetinin 20 milyon TL’yi bulacağını ifade eden Sındır, sözlerini şöyle tamamladı:

“1.5 yılda tamamlarız”

“Biz yapmak istiyoruz. İller Bankası kredisi alarak ödemesini 5-6 yıla yayıp yapabiliriz. Her yıl 2-3 milyon TL kaynak ayırabiliriz. Bir Adnan Saygun gibi proje olmasa bile neresinden baksanız bin kişilik salona sahip bir kültür yapısının Bornova’da mutlaka olması gerekiyor. Maddi imkanlarımızı sonuna kadar zorlayacağız. Gerekirse borca gireceğiz. Kültür-sanat merkezini 1-1.5 yıl içinde tamamlarız.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/bornovaya-kultur-merkezi-mujdesi_73362.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!