Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bostik, Tekbau Firmasını Satın Aldı

3 yıl önce sektörün güçlü markası Çekomastik ile Türkiye pazarına giren Bostik SA, Tekfen Holding kurucu ortağı Ali Nihat Gökyiğit Holding iştiraklerinden Tekbau A.Ş.’yi de bünyesine kattı. Dünyanın en büyük yapıştırıcı ve yalıtım malzemeleri üreticilerinden olan Bostik, 145 Milyar Euro cirosu ile dünyanın dördüncü büyük petrol ve gaz şirketi olan

yapi.com.tr



3 yıl önce sektörün güçlü markası Çekomastik ile Türkiye pazarına giren Bostik SA, Tekfen Holding kurucu ortağı Ali Nihat Gökyiğit Holding iştiraklerinden Tekbau A.Ş.’yi de bünyesine kattı. Dünyanın en büyük yapıştırıcı ve yalıtım malzemeleri üreticilerinden olan Bostik, 145 Milyar Euro cirosu ile dünyanın dördüncü büyük petrol ve gaz şirketi olan Fransız Total Group’un 220 firmasından biri. Bünyesinde yirminin üzerinde marka barındıran Bostik, beş kıtada 46 farklı ülkede 55 üretim tesisindeki 4.500 çalışanı ile uluslararası bir kuruluş. Bostik, 2007 yılında 1,5 milyar Euro’yu aşan bir ciro yaptı.

Tekbau, sektöründe Türkiye’nin en ileri teknolojisine sahip fabrikalarından biri olan yıllık 200 bin ton kapasiteli Çorlu’daki tesislerinde, el ve makine ile uygulanan alçı ve çimento bazlı sıvalar, duvar harçları, dış cephe ısı yalıtımı yapıştırıcı, sıva ve dekoratif kaplamaları, seramik, mermer ve gazbeton yapıştırıcıları ile derz dolgu harçları, şaplar, yüzey sertleştiriciler, tamir ve düzeltme harçları, püskürtme betonlar, ankraj harçları ve su yalıtım malzemeleri gibi yüzü aşkın ürün imal ediyor.

Hızlı büyüyen Türkiye pazarında ikinci büyük satın almasını yapan Bostik’in hedefi, üretim tesislerini büyüterek ve yeni yatırımlar yaparak Türkiye’de yapı kimyasalları sektöründe lider konumuna yükselmek ve aynı zamanda Türkiye’yi Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan bölgeler için üretim üssü haline getirmek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bostik-tekbau-firmasini-satin-aldi_62122.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!