Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Boyamamışlar, "Hydroseeding" Yapmışlar!

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Yaşar Kemal’in adının verildiği rekreasyon alanının çevresindeki yamaçların yeşile boyanması ile ilgili yaptığı açıklamada, yapılan işlemin boya değil, “Hydroseeding” adı verilen bir çimlendirme tekniği olduğunu ileri sürdü.

yapi.com.tr
Boyamamışlar, "Hydroseeding" Yapmışlar!

Evrensel'den Özer Akdemir'in haberine göre, Narlıdere “Yaşar Kemal Kültür Sanat Vadisi Rekreasyon Alanı”ndaki yamaçların, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun resmi açılış töreni öncesi yeşile boyandığı haberi tartışma yarattı. Tartışmalarla ilgili yazılı bir açıklama yapan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, eleştirileri yersiz bulduğunu belirterek yapılan işlemi savundu. Eğimli alanı yeşillendirmenin zorluğundan yakınan Batur, “Biz oradaki dik alanlarda, Mart ayında tohumlama yaptık. Makinelerle çim tohumu attık. 'Hydroseeding' dediğimiz herkesin uyguladığı bir sistemi uyguladık. ‘Boya atıldı’ şeklindeki konuları anlamıyorum” dedi.

Belediye Başkanı Batur’un açıklamalarının aksine konunun uzmanları yapılan işlemin Hydroseeding olarak tanımlanamayacağı görüşünde. İzmir Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şube Başkanı Özay Yerlikaya, fotoğraflardan gördüğü kadarıyla yapılan işlemin Hydroseeding olarak tanımlanamayacağını söyledi. Yerlikaya şunları dile getirdi; “Bir kere Hydroseeding yapılacak alan düzeltilip, temizlenir. Kayaya, taşa, çöpe bu uygulama yapılmaz” dedi. Batur’un “Alana Mart ayında makinelerle çim tohumu attık” açıklamasının aksine Hydroseeding tekniğinde atılan tohumların 5 gün içerisinde çimlenmesi gerektiğini belirten Yerlikaya, “Gerçekten hydroseeding ise zaten tohumun türüne göre 3 gün ila en geç 21 gün içerisinde çimlenme olur. Ancak görüldüğü kadarıyla böyle bir durum yok. Alanın belli bölgelerinde hydroseeding uygulaması yapılmış olabilir ama burada anladığım kadarıyla aceleye getirilmiş bir durum var. Eğer hydroseeding yapılmışsa bile boşa para harcanmış. Toprağın üzerinde kağıt gibi bir tabaka halinde tohumlar bulunur. Hatta parmaklarınızla tohumlara rahatça dokunabilirsiniz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/boyamamislar-hydroseeding-yapmislar_151469.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!