Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Boydak: Kriz Yokmuş Gibi Davrandık Geçen Yıl 3.3 Milyar Lira Ciro Yaptık

Mobilya başta olmak üzere, kimya, tekstil, enerji, bilişim, demir-çelik ve lojistik sektörlerinde 24 şirketi ve 14 bin çalışanıyla faaliyet gösteren Boydak Holding, bu yıl 3.8 milyar lira ciro hedefliyor. Krize rağmen bu yıl 100 milyon TL yatırım yapmayı planlayan kuruluş 500 kişiye de iş sağlayacak.

Radikal Gazetesi
Boydak: Kriz Yokmuş Gibi Davrandık Geçen Yıl 3.3 Milyar Lira Ciro Yaptık

Mobilya başta olmak üzere, kimya, tekstil, enerji, bilişim, demir-çelik ve lojistik sektörlerinde 24 şirketi ve 14 bin çalışanıyla faaliyet gösteren Boydak Holding, bu yıl 3.8 milyar lira ciro hedefliyor. Krize rağmen bu yıl 100 milyon TL yatırım yapmayı planlayan kuruluş 500 kişiye de iş sağlayacak. Boydak Holding’in 2009 yılı ihracat hedefi ise 420 milyon dolar olarak açıklandı.

Boydak Holding’in 2008 yılı değerlendirmesi ve 2009 yılına ilişkin beklentilerinin açıklandığı toplantıda konuşan Boydak Holding Yönetim Kurulu  Başkanı Hacı Boydak, kriz yokmuş gibi davrandıklarını ve şirketlerinde kriz söylemlerini yasakladıklarını belirtti. Hacı Boydak, “Bu sayede geçen yıl yüzde 12 artışla 3.3 milyar lira ciro yaptık. Bu yıl da yüzde 13 artışla 3.8 milyar lira ciro hedefliyoruz” dedi.

Sektör yüzde 20 küçüldü

Mobilya sektörünün 2008 yılını yüzde 20 kayıpla kapattığını, 2009 yılının ilk çeyreğinde de yüzde 40 daralma yaşandığını dile getiren Hacı Boydak, ancak uygulanan KDV indirimi ile mobilya sektöründe yoğun canlanma yaşanmaya başladığını kaydetti. Ekonomik göstergelerin yükselişe geçeceğine inançlarının tam olduğunu vurgulayan ve gelecek dönem stratejilerinin bu dönemde meyvelerini almaya başladıklarına işaret eden Hacı Boydak, şöyle konuştu:

“Boydak Holding değerlerini oluşturan büyüklerimizden aldığımız en büyük nasihat olan ‘İşler iyi gittiğinde sevinmeyin, kötü gittiğinde üzülmeyin, her iki dönemde de sadece çok çalışın’ sözünün önemini bir kez daha anlamış olduk. 2008’de tüm olumsuz koşullara rağmen başarılı bir yılı geride bıraktık. Grubumuz büyümesini sürdürdü ve 2008’i 3.3 milyar lira ciro ile kapattı. Planladığımız yatırımları harfi harfiyen yerine getirdik ve yüzde 12 büyüme kaydettik.”

‘Uçak aldık’

2009 yılında da yollarına hız kesmeden devam edeceklerini, yatırım ve istihdam rakamlarını daha da artıracaklarını ifade eden Hacı Boydak, “Biz markalarımız ve şirketlerimiz ile 2009’da yüzde 13 büyümeye kilitlendik. 2009 ciro hedefimizi de 3.8 milyar lira olarak belirledik” diye konuştu. Boydak, holdingin bugün 14 bin çalışanı, 24 şirketi, 100 ülkeye ihracatı, yurtdışında 5 bin satış noktası ve 2 bin 500 bayisi ile Türkiye’ye hizmet vermeye devam ettiğini bildirdi.

Çok çalıştıklarını bir ayaklarının yurtdışında olduğunu söyleyen Boydak, “Yurtdışı pazarlara gidip gelmek için ihtiyaçtan dolayı uçak aldık yakında gelecek” dedi. Boydak Holding İcra Kurulu Başkanı Memduh Boydak da mobilya alanında 2008’de 1 milyar 884 milyon 496 bin lira ciro elde ettiklerini belirtti. Memduh Boydak, 2008 yılında toplamda yüzde 12 artışla 3.3 milyar lira ciro elde eden holdingin, 2008’de 142 milyon 26 lira net kâr elde ettiğini söyledi. 

Yatırıma devam

Direkt istihdamlarının 11 bin olduğunu, Türkiye Finans ile birlikte bu sayının 14 bine çıktığını ifade eden Boydak, 2009’da 15 milyon lira Ar-Ge yatırımı, 85 milyon lira da Kayseri’de iki alışveriş merkezi projesi olmak üzere toplam 100 milyon lira yatırım yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

Memduh Boydak, 2008 yılında 383 milyon 564 bin dolar olan ihracatlarını da 2009’da 420 milyon dolara çıkarmayı amaçladıklarını kaydetti. Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Memduh Boydak, ihracatın, cirolarının yüzde 15’ine denk gediğini ifade ederek, “Hiç olmadığımız pazarlarda olmaya, olduğumuz pazarlarda da etkinliğimizi artırmaya gayret ediyoruz. Avrupa’da herkesin satışları düşerken bizim satışlarımız artıyor, hem de yüzde 30-35 düzeyinde. Biz de fırsatları zorlayarak ihracat hedefimize ulaşacağımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

‘KDV indirimi işe yaradı’

Mobilya sektöründe İtalyan bir grupla ortaklık için görüşme yapıp yapmadıklarına ilişkin soru üzerine de Boydak, “İtalyan bir grupla görüşme yok, ama İtalya’da bizim ürünlerimiz büyük ilgi görüyor. İtalya’ya yaptığımız satıştan bu yıl 10 milyon avro hedefledik. Avrupa’dan ve ABD’den birtakım işbirliği teklifleri alıyoruz” dedi.
Memduh Boydak, mobilya sektöründe KDV indirimi ile satışlarda indirimin olmadığı aya göre yüzde 50 artış söz konusu olduğunu, geçen senenin aynı dönemine göre de yüzde 25-30 artış yaşandığını belirtti. Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak ise “Bankacılıktan çekiliyor musunuz?” sorusu üzerine, bankacılıktan çekilmelerinin söz konusu olmadığını belirtti.

Mustafa Boydak, “Türkiye Finans’ta hissedarlığımız devam edecek. Ana faaliyet alanımız değil ama destek verdiğimiz bir alan” diye konuştu. Mobilya sektöründeki KDV indirimi ile bekleyen taleplerin harekete geçtiğini ifade eden Boydak, “Ancak üç aylık süre çok kısa 2009’un sonuna kadar bu KDV indiriminin devam etmesi şart” şeklinde konuştu. Mustafa Boydak, mobilya sektörünün istihdama ciddi katkı sağladığını, 160 kişiyi işe aldıklarını, önümüzdeki dönemde toplamda 260 kişiyi işe almayı planladıklarını sözlerine ekledi.

‘Başbakan, büyüğümüz, eleştirir ona saygılıyız’

Pazar günü Çatalca’da rüzgâr enerjisi santralı açılışı sırasında Başbakan Tayyip Erdoğan ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu arasında gerginlik yaşanmıştı. Erdoğan’ın finans sektörünün KOBİ’leri desteklemesi ve bu konuda TOBB’un da yardımcı olması gerektiği yönünde eleştirileri olmuştu. Tüm bu eleştirilerinin hatırlatılması üzerine de Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, “Büyükler eleştirir. Onlara her zaman saygılıyız. KOBİ’lerin temel sorunlarından biri finansman ihtiyacı. Takipteki kredi oranlarında artış oldu. Bu konjonktürle ilgili. Güven ortamının tam rayına oturmamış olması ile ilgili. Bankacılık sektörünün de en önemli değeri müşterileridir. Ortam iyileştikçe bankalarımız reel sektörümüzü daha da fazla destekleyecek. Türkiye’nin olmazsa olmazı, sağlam bankacılık sektörü” dedi.

Projeleri inceliyor

Mustafa Boydak enerji yatırımları ile ilgili olarak da makul projeler çıkarsa değerlendirmeye olabileceklerini söyledi. Halka açılma ile ilgili olarak da Boydak, sermaye piyasaları açısından Borsa’da konjonktürün uygun olmadığını belirtti. Mobilya sektörde KDV indiriminden beri firmaların tekrar büyüme trendine girdiğini anlatan Mustafa Boydak, “Sektörde konsolidasyon beklemiyoruz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/boydak-kriz-yokmus-gibi-davrandik-gecen-yil-3-3-milyar-lira-ciro-yaptik_68942.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!