Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

BSH Ev Aletleri 2011'de 140 Milyon Lira Yatırım Yapacak

BSH Ev Aletleri İcra Kurulu Başkanı Norbert Klein, 2010 yılını değerlendirdiği ve önümüzdeki yıl beklentilerine ilişkin düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de beyaz eşya sektörünün hacimsel olarak bu yıl yüzde 8-9 büyüdüğünü, en hızlı büyüyen segmentin gayrimenkule bağlı olarak ankastre olduğunu, önümüzdeki 5 yıl içinde de beyaz eşya

yapi.com.tr / AA
BSH Ev Aletleri 2011'de 140 Milyon Lira Yatırım Yapacak

BR>    
''Avronun yılı 2 liradan kapatacak olması olumlu''
    
Karlılık anlamında en fazla kar elde eden ülkelerden olduklarını, bu sayede yüksek yatırımları Türkiye'ye çekmeyi başardıklarını ifade eden Klein, avronun yılı 2 liradan kapatacak olmasının, ihracatlarının yüzde 60 olduğu düşünüldüğünde, ciro ve ihracata olumlu yansıdığını söyledi. Bu yılı 2 milyar liranın üzerinde bir ciroyla kapatmayı düşündüklerini ifade eden Klein, ihracata baktıklarında Avrupa'daki krizin kendilerini çok etkilemediğini, Almanya'da ''inanılmaz'' iyi bir yıl geçtiğini, İspanya gibi zayıf giden pazarlar da olduğunu söyledi.
    
Bu yılın 9 aylık döneminde EBİTDA'larının yüzde 11, vergi sonrası karın ise 9,2 olduğunu belirten Klein, Türkiye'ye her zaman uzun vadeli baktıklarını, stratejilerini doğru geliştirdikleri için BSH için bir krizin yaşanmadığını kaydetti. Klein, ''Türkiye'nin inişlerini, çıkışlarını çok yaşadık ve her krizin sonunda güneşin açtığını gördük. Dolayısıyla bütün stratejilerimizi uzun vadeli yaparak, Türkiye'nin potansiyelinin açığa çıkacağından emin olarak yolumuza devam ediyoruz. BSH'nın Türkiye'de çok hızlı ve her şeye hazırlıklı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bunda krizde işten çıkarma yapmamamız, yatırım yapmaya devam etmemiz gibi faktörler son derece olumlu etki edecek'' diye konuştu.
    
Türkiye'deki yatırım 1 milyar avroyu buldu
    
Türkiye'deki toplam yatırımlarının 1 milyar avroyu bulduğunu ifade eden Klein, bir gazetecinin ''BSH'da 2011'de zam görür müyüz?'' sorusuna ise, ''Bunu yanıtlamak çok zor. Enflasyon var ve ham madde fiyatları inanılmaz derecede yükseldi. Bir şekilde bunu pazara yansıtmamız gerekebilir. Ancak diğer taraftan da inanılmaz yoğun bir rekabet var. Pazarda, fiyatların nasıl seyredeceğini bekleyip görmemiz gerekiyor'' karşılığını verdi. Şu anda tüketici fiyatlarının son derece makul seviyelerde olduğunu belirten Klein, bu yıl 3,6 milyon adet üretim gerçekleştirdiklerini de kaydetti.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/bsh-ev-aletleri-2011de-140-milyon-lira-yatirim-yapacak_84816.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!