Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

BTC Garanti Anlaşması Yürürlüğe Girdi

Azerbaycan petrollerini batılı pazarlara ulaştırılmasını öngören Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) boru hattı projesi çerçevesinde imzalanan, ev sahibi hükü

Dünya



b>Azerbaycan petrollerini batılı pazarlara ulaştırılmasını öngören Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) boru hattı projesi çerçevesinde imzalanan, ev sahibi hükümet, anahtar teslimi müteahhitlik ile hükümet garantisine ilişkin tecdit (yenileme) ve değişiklik anlaşmaları yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, "Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasında petrolün Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye üzerinden BTC ana ihraç boru hattı yoluyla taşınmasına ilişkin anlaşmanın eklerini teşkil eden "ev sahibi ülke anlaşması", "anahtar teslimi müteahhitlik anlaşması ve hükümet garantisine ilişkin tecdit ve değişiklik anlaşmalarının" onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun yer aldı. Buna göre, Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan arasında petrolün üç ülke üzerinden BTC ana ihraç boru hattı yoluyla taşınmasına ilişkin anlaşmanın eklerini teşkil eden anlaşmalarının onaylanması uygun bulundu. Kanun bugün yürürlüğe girdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/btc-garanti-anlasmasi-yururluge-girdi_3538.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!