Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

BTM Optigreen

BTM Optigreen, yerel toprak özelliklerini kullanma düşüncesiyle, mümkün olduğunca doğal ortama yakın bir çatı yeşillendirilmesini destekliyor.

yapi.com.tr
BTM Optigreen

Yeşil Çatılar İzmir’e Hayat Verecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi yeniden düzenlenen imar yönetmeliği ile iklim krizi ve kuraklığa karşı yeni önlemler aldı. İzmir’de bin metrekarenin üzerindeki büyük parsellerde yağmur suyu hasadı ile 60 bin metrekarenin üzerindeki yapılarda yeşil çatı uygulaması zorunlu kılındı. 2019 yılında hazırlanan yeni yönetmelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak Haziran ayında yürürlüğe girdi.

Yeşil çatılar geliyor
İzGazete'de yer alan habere göre; sürdürülebilir bir çevre anlayışı ile yeniden düzenlenen imar yönetmeliğinde 60 bin metrekareden büyük yapılacak yeni binalarda kent ekolojisini iyileştirmek, iklimsel klima etkisini kırmak, yağmur suyunu tutarak ani su baskınlarını azaltmak, inşaatların yeşil alan tahribini önlemek, nefes alınabilecek doğal bir ortam oluşturmak ve çatılarda ısı ve gürültü yalıtımını sağlamak amacıyla yeşil çatı sistemlerinin uygulanması zorunlu hale getirildi. Yönetmeliğe göre ayrıca toplam inşaat alanı 30 bin metrekareden fazla olan binalarda ise; teras çatı yapılmak istenmesi durumunda yeşil çatı sistemleri uygulaması zorunlu olacak.

Daha yeşil daha çevreci bir dünya için BTM Optigreen
Çatıların yeşillendirilmesi, yani bahçe çatılarının oluşturulması biz insanlar için doğrudan ve dolaylı yoldan birçok avantaj sağlıyor. Daha güzel bir çevre, yaşanmaya değer meskenler ve bunlarla birlikte yapılarımızın değerlerinin muhafaza edilmesi, arttırılması. Bu şekilde tabiata, ondan aldığımızın küçük bir parçasını iade edebiliyoruz.

Yeşillendirmenin türü ve kullanım şeklinden bağımsız, bahçe çatılarının her metrekaresi bizim için bir parça gelecek muhafaza ediyor.

BTM Optigreen sistem ve marka olarak; kalite, performans ve servis kavramlarını temsil ediyor. Doğal ve çevreye saygılı malzemeler kullanarak, doğal kaynakların korunmasına da katkı sağlıyor. Yerel toprak özelliklerini kullanma düşüncesiyle, mümkün olduğunca doğal ortama yakın bir çatı yeşillendirilmesini destekliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/btm-optigreen_187018.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!