Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bu Bina Yılan Hikayesine Döndü

New York'taki tarihi Empire State binası geçen yıl halka arz edildi. Fakat 2800 ortaklı bu binanın başı davadan kurtulmuyor.

yapi.com.tr
Bu Bina Yılan Hikayesine Döndü

Dünyanın en ünlü binaları arasında gösterilen New York’taki Empire State binası davalık oldu. Empire State binasındaki çoğu haneye sahip olan Malkins Ailesi 2800 hissedarı ikna ederek geçen yıl Empire State binasına New York’ta bulunan birkaç araziyi daha dahil ederek bir gayrimenkul ortaklığı şeklinde bir şirket kurup geçen yılın sonlarında halka açmışlardı.

Hürriyet'in haberine göre, Empire State GYO’nun 2800 yatırımcısı arasında bulunan Hope Ratner ve Mary Jane Fales ise Malkin ailesine dava açtı. Davanın nedeni ise 103 katlı binanın normal bedelinden daha düşük bir fiyata halka arz edilmesi. Yatırımcılar bundan dolayı 500 milyon dolar zarar ettiklerini belirtiyorlar.

Fales ve Ratner hisse başına 13dolarlık fiyatın çok düşük olduğunu belirtirken Malkin ailesinin halka arzdan önce hisseler için çok daha yüksek teklif vermek isteyen yatırımcılarla görüşmeyi reddettiğini de söyledi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulunan Malkin Ailesi halka arzın yasal yollarla yapıldığını belirterek suçlamaları reddetti. Emire State binası yeni Dünya Ticaret Merkezi inşa edilene kadar New York’un en yüksek binası olarak biliniyordu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bu-bina-yilan-hikayesine-dondu_115643.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!