Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bu Kaliteyi Satamadığım için Hata Bende

Fulya’daki Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ne ait arazi üzerinde 200 milyon dolarlık yatırımla dev bir kompleks inşa eden Aşçıoğlu İnşaat, iki yılı aşkın süredir rezidansların satışını tamamlayamadı. Sosyal alanlardaki koltuk ve halıların bile ABD’den özel getirildiği 228 dairelik lüks rezidans kulelerinde fiyatlar öngörülenden yarı yarıya ucuz ancak

Gazete Haber Türk
Bu Kaliteyi Satamadığım için Hata Bende

Fulya’daki Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ne ait arazi  üzerinde 200 milyon dolarlık yatırımla dev bir kompleks inşa eden Aşçıoğlu İnşaat, iki yılı aşkın süredir rezidansların  satışını tamamlayamadı. Sosyal alanlardaki koltuk ve halıların bile ABD’den özel getirildiği 228 dairelik lüks rezidans kulelerinde fiyatlar öngörülenden yarı yarıya ucuz ancak 48 daire hâlâ sahibini bekliyor. “SeleniumTwins, Türkiye’nin en iyi rezidansı. Dünyada da en iyiler arasındayız” diyen Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, suçu kendinde görüyor: “Bir kabahatli arıyorsanız, benim; kriz değil. Bu kaliteyi yapmayı başardım ama anlatamadım.”

Kampanyalar yaptınız; fiyat düşürdünüz. İki yıldan uzun süredir satıştasınız. Size sekte vuran kriz mi?

Herkes şaşırıyor. Burayı algılayamıyorlar. Geçenlerde bir daire sahibi defile yaptı. Rahmi Koç’tan İnan Kıraç’a, çok özel davetliler katıldı. İnsanlar, ‘Binayı görüyoruz, güzel olduğunu biliyoruz ama böyle olduğunu bilmiyorduk’ dediler. Bir kabahatli arıyorsan, o benim. Türkiye’de böyle bir bina yok. Dünyanın en iyilerinden... Satmadıysam, kabahatlisi kriz değil, benim. Çünkü anlatamadım. Yurt dışında çok lüks, kaliteli binalar yapsalar bile daire içindeki kalite bizdeki gibi değil. Biz her şeyin en iyisini, en kalitelisini seçtik. Daire kapıları hariç, her şey ithal; ya İtalya’dan ya ABD’den geldi.

‘On kat fazlasını alacak zengin var’

Bu kadar şaşaa fazla mı  geldi Türkiye’ye?

Hayır, hiç görmedikleri bir şeydi ama anlayan anlıyor. Dünyada bu tür projeleri yapanların taktiklerini biz kullanamadık. Diyemedik ki, ‘Bakın, ürünümüz bu’. Yoksa, Türkiye’de buraya gücü yetecek çok zengin var. Bu miktarın on katı kadar daireyi satabilirsiniz.

Yabancı müşterilerin ilgisi nasıl?

İngiliz, Amerikalı... Çok sayıda müşteri var. Ritz Carlton’ın Genel Müdürü de burada oturuyor. O da yabancı bir müşteri. Azeri bir işadamı daire aldı. Hintli ve Kanadalı müşteri var, ama tabii ki yazık oluyor bu fiyattan satmak.

Beklediğinizden ne kadar ucuza satıyorsunuz?

Yüzde 40-50 daha düşük fiyattayız şu anda. Kırmak zorunda kaldık kriz etkisiyle. 

‘Artık lüks  yok, karşılık alamıyorum’

Küstünüz mü, yoruldunuz mu? Sizde nasıl bir his yarattı bu durum?

Yoruldum. Beklentilerim gerçekleşmedi. Bir daha bu lükslükte bina yapamam. Karşılığını alamadım, cesaret gösteremem.

Likör Fabrikası arazisinin ihalesini kazanan konsorsiyumun başındasınız. Orada lükse kaçmayacak mısınız?

Bu kadar lüks yapamam. Burada da karşılık alamayacağımı bilsem  yapamazdım. Bu kadar uçmayacağım. Bunu yapacağım demiştim, hedefim vardı, yaptım.

Fiyatta son durum nedir?

Metrekarede 6 bin dolar. Başta 5 bin idi; 8 bin 500’e çıktık. Hedef 10 bin ve  üzeriydi. Parkeler, ilk defa bir projede kullanıldı. Sosyal tesisin mobilyası ABD’den geldi.

Çırağan’ın SPA’sı ile anlaştı

* Selenium Twins’in spa’sı için Çırağan Palace Kempinski’de de işletmeci olan Sanitas SPA ile anlaşıldı. Merkez, yalnız Selenium projelerinde yaşayanlara açık.

* Selenium Twins’te açık ve kapalı yüzme havuzu, Boğaz manzaralı spor salonu, bilardo ve oyun odaları, limuzin kiralama ve rezervasyon servisleri dahil 24 saat hizmet veren lobi bulunuyor.

* Projede dairesi olan bazı isimler şöyle: Rahmi Koç, Mehmet Kutman, Şevket Sabancı, Oğuz Çarmıklı, Şenol Güneş, Orhan Gencebay, Şansal Büyüka

Eve almaya kıyamadığı avize lobide!

Selenium Twins’te kiralama işlemlerini de yine Aşçıoğlu yapıyor. 235 metrekarelik normal dairelerin kirası 5 bin-6 bin dolar civarındayken, stüdyolarda bu rakam 3 bin dolar kadar. 475 metrekarelik penthouse’larda ise kiralar 10 bin dolara kadar çıkıyor. Bu penthouse’lardan biri Ahu Aysal’a, diğeri Mehmet Kutman’a ait. Bir diğer penthouse’da ise Yaşar Aşçıoğlu oturuyor.

475 metrekarelik dubleks dairesinin kapılarını HT Ekonomi’ye açan Aşçıoğlu, “Bu projeye o kadar özendim ki, kıyıp evime alamadığım avizeleri ortak alanlarda kullandım. Murano markalı, dünyanın en pahalı avizeleri. Kraliyet aileleri kullanır. Yalılara alınır bunlar. Tanesi 100 bin dolardan 7 tane aldık” diyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bu-kaliteyi-satamadigim-icin-hata-bende_74557.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!