Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bu Nasıl Hesap!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi KİPTAŞ, toplu konut yapmak üzere Başakşehir 5. Etap'ta satın aldığı arazinin özel okul alanı olarak ayrılan bölümünü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da kurucuları arasında olduğu Ensar Vakfı'na metrekaresini 101 YTL'den sattı.

Milliyet Gazetesi



b>İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi KİPTAŞ, toplu konut yapmak üzere Başakşehir 5. Etap'ta satın aldığı arazinin özel okul alanı olarak ayrılan bölümünü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da kurucuları arasında olduğu Ensar Vakfı'na metrekaresini 101 YTL'den sattı. KİPTAŞ, 10 ay sonra da sattığı parselin bitişiğindeki dört parseli, belediyeden metrekaresine yaklaşık 12 kat fazla fiyat ödeyerek satın aldı.

Ensar Vakfı, 1998-1999 öğretim yılında hizmete açtığı "Özel Bağcılar Ensar Koleji"nin ardından ikinci okulunu bu yıl Başakşehir'de açıyor. Vakıf, 5. Etap'taki 12 bin 550 metrekarelik okulun arazisini KİPTAŞ'tan, 17 Ocak 2005'te 1 milyon 271 bin 186 YTL'ye satın aldı. Beylikdüzü'nde bir özel okul arsası metrekaresi 1400 YTL'den satışa çıkarken, Ensar Vakfı, Başakşehir'deki okul arazisinin metrekaresini 101 YTL'den satın almış oldu.

Ucuz sattı, pahalı aldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1 Kasım 2005'te, Ensar Vakfı'na satılan arazinin bitişinde, aynı pafta içinde yer alan 4 parseli de kat karşılığı konut yaptırılmak üzere ihaleyle belediye şirketi KİPTAŞ'a verdi. İhale ilanı, Yeni Şafak gazetesinde yayımlandı ve ihaleye 8 firma katıldı.
KİPTAŞ, toplam 83 bin 323 metrekare olan 4 parseli, 105 milyon YTL muhammen bedel üzerinden aldı. Muhammen bedele göre belediye KİPTAŞ'a arazinin metrekaresini yaklaşık 1260 YTL'den devretti. Bir başka ifadeyle KİPTAŞ, konut yapmak için 1260 YTL metrekare birim fiyattan aldığı benzer arazinin bir bölümünü 101 YTL'den Ensar Vakfı'na satmış oldu.

Belediyenin savunması
KİPTAŞ'a satılan 4 parselin kaynak geliştirme projeleri kapsamında satıldığını, 105 milyon YTL'nin arsa bedeli değil, kat karşılığı konut inşaatı bedeli olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi, şu açıklamayı yaptı:

"Gazete ilanı ile satışa çıkmış ve açık rekabete dayalı piyasa koşulları altında pazarlık yapmak suretiyle Ensar Vakfı'na toplam 1.271.186 YTL bedelle satışı gerçekleştirilmiştir. Bu işlemden dolayı kamunun ve kurumun zararı olmayıp planlı kentleşmenin çağdaş uygulamalarından biri gerçekleştirilmiştir."

Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader de, okul arazisinin ihaleyle satın alındığını, kendilerine bir ayrıcalık tanınmadığını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bu-nasil-hesap_48060.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!