Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Bu Proje için Doğru Adres Ankara'dır''

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, başkentin Bilişim Vadisi için aranan tüm kriterlere uyduğunu belirterek, bu proje için doğru adresin Ankara olduğunu savundu. Bezci konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Bilişim Vadisi için Ankara, Kocaeli, İstanbul, İzmir ve Bursa arasından seçim yapılacağını, ancak Bakanlar Kurulu'nun bu konuda

yapi.com.tr / AA
''Bu Proje için Doğru Adres Ankara'dır''

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, başkentin Bilişim Vadisi için aranan tüm kriterlere uyduğunu belirterek, bu proje için doğru adresin Ankara olduğunu savundu. Bezci konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Bilişim Vadisi için Ankara, Kocaeli, İstanbul, İzmir ve Bursa arasından seçim yapılacağını, ancak Bakanlar Kurulu'nun bu konuda henüz bir karar vermediğini bildirdi.

Ankara'nın ulaşım, altyapı, trafik, üniversiteler, teknokentler ve bilişim yatırımları açısından projeye en uygun kent olduğunu ifade eden Bezci, Devlet Planlama Teşkilatı uzmanlarının yaptığı değerlendirmenin de Ankara'yı işaret ettiğini belirtti.

Karar aşamasında olan Bakanlar Kurulu'nun, Ankara'daki odaların yanı sıra DPT'nin görüşlerini de dikkate alması talebinde bulunan Bezci, şunları kaydetti:

''Ankara'da 4'ü devlet üniversitesi olmak üzere 13 üniversite, 6 teknokent, TAİ, Milsoft, Havelsan, Aselsan ve Roketsan gibi dev firmalar faaliyet gösteriyor. Ankara, her bakımdan Bilişim Vadisi Projesi'ni hak ediyor. Ankara, üniversiteler bakımından Eskişehir ve Kocaeli'ye; altyapı, ulaşım ve trafik bakımından da İstanbul'a kıyasla daha avantajlı. Ankara ayrıca, Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi'nin (EDAM) 81 il bazında yaptığı rekabet endeksinde 100 puan alarak 'En Rekabetçi İl' seçildi.

Bilişim Vadisi, bilgi teknolojileri firmaları için üretim ve operasyon merkezi olacak. DPT'nin çalışmasına göre, ileri ve orta-ileri teknoloji alanlarında en çok yatırım çeken bölge Ankara. Ayrıca ileri teknoloji istihdamında da açık ara lider. Ankara olarak Hindistan'la yarışabilecek kapasiteye sahibiz. Bu proje Ankara'yı uçurur.''

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/bu-proje-icin-dogru-adres-ankaradir_89182.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!